« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
UN TRAŽI POMOĆ

Pakistan: Zbog poplava izolirano oko 800,000 ljudi

"Zbog poplava uzrokovanih monsunima nastavljaju se raseljavati milijuni osoba na jugu Pakistana... Hitno su nam potrebni helikopteri", piše u priopćenju UN-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

UN

,

humanitarna pomoć

,

general Custer

UN je uputio poziv međunarodnoj zajednici da hitno stavi na raspolaganje najmanje 40 transportnih helikoptera radi pružanja pomoći za oko 800.000 osoba u Pakistanu do kojih se zbog poplava može doći tek zračnim putem. "Zbog poplava uzrokovanih monsunima nastavljaju se raseljavati milijuni osoba na jugu Pakistana, a broj stradalih u čitavoj zemlji do kojih se može doć tek zrakom procjenjujemo na 800.000. Hitno su nam potrebni helikopteri", piše u priopćenju Koordinacijskog ureda UN-a za humanitarne poslove, objavljenom u utorak navečer.

"Poplave predstavljaju logistički problem i čine nužnim dodatni napor međunarodne zajednice", tvrdi se u tekstu Johna Holmesa, pomoćnika glavnog tajnika UN-a zaduženog za humanitarne poslove. "Treba nam najmanje još 40 transportnih helikoptera na raspolaganju čitavo vrijeme kako bismo doprijeli do ogromnog broja sve očajnijih osoba i opskrbili ih najnužnijim za preživljavanje", objašnjava se u priopćenju Marcusa Priora, glasnogovornika Svjetskog prehrambenog programa UN-a (hina/metro-portal)

25.08.2010. 09:27:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh