« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VELIK ZALOGAJ

Pahor se nada da će se regionalna konferencija ipak održati

Susret je pod velikim upitnikom jer Srbija odbija sudjelovati na skupovima na kojima Kosovo nastupa kao neovisna država

(Davor Pongračić/Cropix )
Više o

Borut Pahor

,

Brdo kod Kranja

,

regionalna konferencija

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u utorak da održavanje regionalne konferencije koja bi se trebala održati u Sloveniji u subotu idućeg tjedna još nije u potpunosti osigurano te da ona predstavlja velik zalogaj za Sloveniju kao organizatora.

"Održavanje konferencije još nije sasvim izvjesno, a ne može se unaprijed govoriti ni o njezinom uspjehu, rekao je Pahor novinarima u Solkanu, prilikom obilaska zapadnog dijela zemlje, prenijela je slovenska tiskovna agencija STA.

Istodobno, Pahor je dodao da se ulažu napori kako bi se konferencija održala zbog njezina značenja za cijelu regiju.

"To je važno jer bi takva konferencija osnažila mir, stabilnost i prosperitet u našem susjedstvu", rekao je Pahor, dodajući da je uputio svoje osobne izaslanike kako bi se našla rješenja za održavanje konferencije i njezin uspjeh.

Pahor je ovih dana već posjetio Prištinu, kako bi našao formulu po kojoj bi na konferenciji koja bi se trebala održati na Brdu kod Kranja prisustvovali najviši dužnosnici Kosova i Srbije.

Kosovo naime na konferenciji želi biti zastupano kao neovisna država, dok Srbija odbija sudjelovanje na skupovima s čelnicima Kosova koje smatra svojim integralnim dijelom. (hina/metro-portal)

10.03.2010. 00:20:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh