« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Oženio se danski princ

Više o

Danska

,

princ Joachim

,

Marie Cavallier

Po drugi je put u bračnu luku uplovio princ Joachim, oženivši se Francuskinjom Marie Cavallier na svečanosti održanoj u malenu gradu na jugu zemlje.

Vjenčanju su prisustvovale okrunjene glave iz susjednih skandinavskih zemalja, švedska princeza Victoria i norveški princ Haakon. Za razliku od raskošna Joachimova prvog vjenčanja za Alexandru Manley rođenu u Hong Kongu, koje je održano u Kopenhagnu, ovo je bilo skromnije, a prisustvovalo mu je 300 uzvanika.

Drugo ‘Da’Danski princ Joachim prvi je put bio oženjen s Alexandrom Manley od koje se rastao prije tri godine. Vjenčanje s Marie Cavallier bilo je mnogo skromnije, a uzvanici su bili brojni pripadnici kraljevskih obitelji poput švedske princeze Victorije i norveškog princa Haakona.  

Mladence je vjenčao kopenhaški biskup Erik Norman Svendsen koji je 2004. vjenčao i starijeg Joachimova brata princa Frederika i Australku Mary Donaldson. Svečanost je održana u crkvi Mogeltonder blizu dvorca Schakenborg. U dvorcu je organizirana privatna svečanost.

Joachim (38) u travnju se 2005. rastao od princeze Alexandre, tri godine nakon što su se upoznali. U proljeće iste godine Joachim je počeo gajiti nježne osjećaje prema Marie Cavallier. Kako zakon nalaže, i Cavallier je primila dansko državljanstvo.      (HINA)

25.05.2008. 22:24:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh