« Spektakli
objavljeno prije 12 godina

Kraljevi ulice ušli u finale!

Hrvatski predstavnici odličnim su nastupom u polufinalu ostvarili cilj

75 cent ‘pobrao’ je ovacije u beogradskoj Areni u kojoj se okupilo nekoliko tisuća euforičnih navijača
75 cent ‘pobrao’ je ovacije u beogradskoj Areni u kojoj se okupilo nekoliko tisuća euforičnih navijača (Jadran Babić/CROPIX)
Više o

Eurosong

,

Kraljevi ulice

,

75 cent

,

Eurovizija

Svakodnevno sviranje po beogradskim ulicama ipak se isplatilo. Nakon što su ih neke ankete uporno gurale čak i ispod tridesetog mjesta, Kraljevi ulice uspjeli su ući u finale Eurosonga!
Prekaljeni svirci sa zagrebačkog Dolca, pojačani mladićem umjetničkog imena 75 Cent, sinoć su u beogradskoj Areni svoj nastup odradili samouvjereno, profesionalno i nadasve simpatično te su se uspjeli izvući iz ‘stupice’ koju im je na lanjskoj Pjesmi Europe pripremio Dado Topić i njegovi Dragonfly.

Srebrne haljinice

Druga polufinalna večer nije obilovala bizarnim glazbenim pojavama kakve smo mogli gledati prije tri dana, no izvođača koji su se trudili pažnju privući svime osim pjesmom, bilo je i sinoć.

Ni dekoltea na pozornici nije manjkalo, a primjetno je i da su kratke srebrne haljinice ove godine, na lakonotnoj europskoj sceni, apsolutni hit.

KoeficijentiInternetske, a i one ‘prave’ kladionice i dalje ne daju Hrvatima velike šanse. Među istaknutim su favoritima još uvijek Rusija, Švedska, Ukrajina i Srbija. No, najbolji koeficijenti nikad nisu garantirali pobjedu, pa se nadamo da će tako biti i ovoga puta. 

Osim Kraljeva ulice, kojima, ruku na srce, hrvatska javnost nije davala neke prevelike izglede, u subotnje finale su ušli Danska, Švedska, Letonija, Turska, Portugal, Ukrajina, Albanija, Island i Gruzija.

U utorak, u prvom polufinalu, svoje mjesto na središnjem događaju u Areni izborili su Grčka, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Finska, Rusija, Izrael, Azerbejdžan, Armenija, Poljska i Norveška.

Apetiti narasli

Uz dvadeset zemalja iz dva polufinala, natječu se i utemeljitelji EBU-a. Velika Britanija, Njemačka, Francuska i Španjolska, te ovogodišnji domaćin Srbija.

Nakon ovakvog raspleta, logično je, apetiti rastu. Od Kraljeva ulice sada se očekuje da barem za svoje nasljednike osiguraju mjesto u finalu iduće godine, a ne bi bilo zgorega ni da se najstariji predstavnici na ovogodišnjem Eurosongu probiju i u sami vrh.

U subotu će, ne sumnjamo, ispred televizora u Hrvatskoj, nakon jučerašnjeg uspjeha, imati poveću moralnu podršku. 

Piše: Piše: Marko Podrug
23.05.2008. 02:29:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh