« Život
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
O, DA!

Ovo je najopasnija nevjera... a nije tjelesna

Ovaj oblik nevjere uključuje i svaku financijsku odluku koja je donesena bez konzultacije s partnerom i koja ima negativan utjecaj na vezu ili financijsku stabilnost para

Ovu je teško preboljeti...
Ovu je teško preboljeti... (Arhiva)
Više o

nevjera

,

financijska nevjera

Financijska nevjera je oblik ponašanja u vezi ili braku koje se očituje u neiskrenosti po pitanju financijske situacije. Točnije, radi se o činu pretjeranog trošenja i gomilanja dugova bez znanja partnera.

Ovaj oblik nevjere uključuje i svaku financijsku odluku koja je donesena bez konzultacije s partnerom i koja ima negativan utjecaj na vezu ili financijsku stabilnost para.

Brojne recentne studije pokazale su da je financijska nevjera u velikom porastu i da se događa među parovima u svim dobnim skupinama.

Prema jednom istraživanju vršenom u SAD-u, čak je 41 posto Amerikanaca od partnera skrivalo svoje dugove, prazne račune, posuđivanja novca i štetne navike trošenja.

Impulzivna tajna kupovina i neplansko trošenje među najčešćim su financijskim problemima s kojima se parovi susreću.

Kada se istina otkrije, dolazi do teške povrede povjerenja među partnerima, a strana od koje su se skrivali problemi s razlogom se osjeća prevareno.

Teško je povjerovati da bi vam netko mogao toliko lagati, netko za koga ste mislili da ga razumijete i da ga možete 'pročitati'. Svađe povezane s novcem su teže i traju dulje, kaže Megan McCoy profesorica na sveučilištu Kansas koja se specijalizirala za financijsku terapiju, novi oblik terapije koji kombinira financijsko i obiteljsko savjetovanje.

Potrošačke navike najčešće postanu problem u trenutku kada se par odlučuje za neku veliku investiciju poput kupnje novog automobila ili stana te u neočekivanim kriznim situacijama kada nam je novac hitno potreban. Upravo tada na vidjelo izlaze tajne osobe koja je skrivala svoju financijsku prevaru.

11.03.2020. 21:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh