Ovi okusi potiču produktivnost
Čovječanstvo već stotinama godina zna kako određeni okusi imaju pozitivan i snažan utjecaj na naše raspoloženje
A sada, zahvaljujući nedavnim istraživanjima, konačno možemo razumjeti kako se ovi okusi mogu koristiti na radnom mjestu kako bi vas učinili zdravijom, sretnijom i produktivnijom osobom.
Sibirski ginseng - jedan od faktora bolje produktivnosti jest pozornost. Sibirski ginseng jest energetsko piće na biljnoj bazi koje sadrži potentne supstance koje povećavaju budnost, poboljšavaju memoriju i izdržljivost.
Gotu kola - još jedan okus poznat po svojim osvježavajućim svojstvima jest gotu kola. Neki liječnici opisuju ga kao "prirodni Red Bull" jer ova biljka stimulira bolji rad mozga i izoštrava osjetila. Iako sada postaje popularna diljem svijeta, gotu kola je tradicionalno piće na Tajlandu, gdje se toplo piće poslužuje kao poslijepodnevni stimulans.
Crveni kupus - jedan način povećanja produktivnosti jest bolje razmišljanje, a to možete postići konzumacijom crvenog kupusa. Naime, ovo povrće sadržava 36 različitih antocianina koji poboljšavaju funkcioniranje mozga, zdravlje srca, a čak i štite od karcinoma. Kao dodatni bonus, nedavno istraživanje pokazalo je da crveni kupus sadrži dvostruko više antioksidansa nego naranča, premda količina koju ljudsko tijelo može apsorbirati ostaje nepoznanica.
Kamilica - gotovo nemoguće je biti produktivan ukoliko patite od napetosti i stresa, zbog čega se preporuča kamilica. Popularan prirodan medicinski agens u Europi i Aziji, kamilica sadrži potentna terapeutska svojstva koja mogu pomoći da smirenije pristupite problemima iz radne okoline.
Lišće masline - tražite okus koji će vas učiniti bistrijima, pažljivijima i otpornijima? Ne trebate tražiti dalje od lišća masline. Ovaj prirodni stimulator sadrži antioksidativna i antibakterijska svojstva koja štite tijelo od slobodnih radikala. Zahvaljući lišću masline možete sav posao završiti unutar radnog vremena, te možda pronaći i dovoljno vremena za život izvan ureda.
Novi komentar