« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BOMBAŠ S TIMES SQUAREA

Ovaj napad na SAD bit će osveta za sve mudžahedine

Šhahzad, koji je uhićen pri pokušaju bijega iz SAD-a, priznao je krivnju za pokušaj postavljanja automobila bombe na Times Squareu u svibnju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Times Square

,

osveta

,

video poruka

,

20. rujna

Amerikanac pakistanskog podrijetla, koji je pokušao postaviti autobombu na Times Squareu u New Yorku, rekao je u video poruci snimljenoj prije napada da mu je cilj bio osvetiti se za rat koji Amerikanci vode u Afganistanu, objavila je u srijedu televizija Al Arabiya.

"Ovaj napad na SAD bit će osveta za sve mudžahedine", rekao je Faisal Šahzad u video poruci koju je objavila ta televizija.

"Osam je godina prošlo od početka rata u Afganistanu i vidjet ćete kako je muslimanski rat tek počeo i kako će se islam proširiti diljem svijeta", dodao je Shahzad.

Muškarac, odjeven u tradicionalnu plemensku odjeću i s automatskom puškom u rukama, u videoporuci koja podsjeća na one koje snimaju bombaši samoubojice veličao je kao mučenike ubijenog vođu pakistanskih talibana Baitullaha Meshuda i čelnika al Kaide u Iraku Musaba al-Zarkavija poginulog 2006. godine. (hina/metro-portal)

14.07.2010. 21:04:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh