« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
VRHUNSKO KINO

Prvo IMAX kino u Zagrebu otvara se 14. travnja

Dvorana ima 493 sjedala, a platno je premazano srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira u publiku

Fotografija vijesti
Više o

Cinestar

,

Arena Centar

,

IMAX

,

IMAX ZAGREB

,

Imax Arena

Filmom producenta Jamesa Camerona "Sanctum" i dokumentarcem "Hubble" 14. travnja u Zagrebu će se otvoriti prvo IMAX kino u Hrvatskoj i regiji - CineStar Arena IMAX kino, u sklopu multipleksa CineStar Arena Zagreb, koji će imati deset kino dvorana s ukupno 1712 sjedala.

Otvorenjem tog kina Hrvatska se, kao predvodnica u regiji, pridružuje svjetskoj IMAX mreži koja ima oko 400 kina u 48 zemalja svijeta, izvijestila je danas kinoprikazivačka tvrtka Blitz-Cinestar, s kojom je korporacija IMAX ostvarila suradnju u Hrvatskoj.

Prednosti IMAX kina su, navodi se, kristalno čista slika, laserski preciziran zvuk, poseban raspored sjedala, gigantsko specijalno dizajnirano filmsko platno, posebni najnoviji digitalni projektori, 3D uz najmodernije polarizirane 3D naočale. Dvorana ima 493 sjedala, a platno je premazano srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira u publiku te je perforirano tisućama rupica koje propuštaju zvuk iz zvučnika koji se nalaze iza njega. Slika se istovremeno projicira s dva digitalna projektora.

U IMAX kinu će se do ljeta prikazati, među ostalim, 3D filmovi "Thor", "Pirati s Kariba: Nepoznate plime", Kung Fu Panda 2", "Transformers 3" i posljednji nastavak Harrya Pottera.

IMAX kina, koja postoje od 1970., najčešće se otvaraju u sklopu velikih multipleksa, ali i prestižnih školskih institucija i drugih zabavnih centara širom svijeta.

Od 2003. Blitz-CineStar je otvorilo multipleks kina u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu, Osijeku, a do kraja iduće godine planira ih otvoriti u Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu te još jedan u Splitu.

 

04.04.2011. 20:41:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh