« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
GOSPODARSKA ZONA

Otvoreni radovi na prometnoj mreži u zoni "Podi"

Diljem Hrvatske otvorena je 291 gospodarska zona u kojima je uposleno više od 38.000 radnika

Podi Šibenik Jadranka Kosor
Podi Šibenik Jadranka Kosor (Marija Mihic / CROPIX)
Više o

Šibenik

,

Jadranka Kosor

,

gospodarska zona

,

program gospodarskog oporavka

,

Ben Ali

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor danas je otvorila radove na izgradnji 3,1 kilometra prometne mreže u Gospodarskoj zoni Podi koja je smještena na 136.000 četvornih metara površine istočno od Šibenika.

Premijerka Kosor je naglasila da će Vlada dosljedno provesti program gospodarskog oporavka dodavši kako ćemo u tomu uspjeti ako budemo svi zajedno angažirani - jedinice lokalne uprave i samouprave, gospodarstvenici, Vlada, poduzetnici i sindikati.

"Ovo je prilika još jedanput pozvati sindikate da nam se pridruže i da razumijemo kako živimo u iznimno teškim vremenima, najtežim od Domovinskog rata", rekla je premijerka Kosor.

Također je pozvala da se svi zajedno, kako je rekla, bez obzira na političku opredjeljenost, uključimo u oporavak gospodarstva.

Premijerka je najavila kako će radi rasterećenja gospodarstva biti još mjera poput vladine odluke o smanjenju 25 posto doprinosa za šume i vode. Dodala je kako će najprije uslijediti slična odluka za turističku zajednicu.

"Pozivam sve gospodarstvenike da obrate pozornost na vladine mjere i program gospodarskog oporavka - plan A i plan B, te da u suradnji sa svojim poslovnim bankama osmišljavaju programe jer je to u ovom trenutku najvažnije", kazala je premijerka Kosor.

Pri tomu je istaknula kako je otvaranje svakog novog radnog mjesta u ovim teškim vremenima krize ogroman doprinos gospodarskom oporavku.

Kazala je kako će u ovoj teškoj godini iz proračuna biti izdvojeno 326 milijuna kuna za osnaživanje poduzetništva.

U izaslanstvu s premijerkom bili su potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, ministar gospodarstva Đuro Popijač i ministar mora Božidar Kalmeta. Premijerka je istaknula da tako "jako vladino izaslanstvo" s kojim je doputovala u Šibenik govori o vladinoj privrženosti jačanju gospodarstva.

Podsjetila je kako je do sada diljem Hrvatske otvorena 291 gospodarska zona u kojima je uposleno više od 38.000 radnika.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović je rekao kako je Gospodarska zona Podi "najveći razvojni projekt Šibenika". "Posebice je važno da smo u tu zonu privukli i strane investitore", kazao je Županović.(hina/metro-portal)

29.05.2010. 18:13:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh