« Hi-tech
objavljeno prije 29 dana i 14 sati
NAJAVE

Otvorene prijave za prvi regionalni Good Game Liftoff

Startup s najboljom idejom osvaja nagradu od četrnaest tisuća eura

Good Game Liftoff
Good Game Liftoff (Arhiva)
Više o

Good Game Liftoff

,

startup

Good Game Global, internacionalna e-sports platforma koju je pokrenuo hrvatski poduzetnik Nikola Stolnik, organizira drugi po redu Good Game Liftoff natjecanje za mlade startupe.

Prijave za prvo regionalno nadmetanje u poduzetničkim idejama s nagradnim fondom od 14.000 eura upravo su otvorene, a natjecatelji se mogu prijaviti do 15. studenog na web stranici.

Good Game Liftoff je natjecanje namijenjeno studentima preddiplomskih, diplomskih i postdiplomskih studija sveučilišta i ostalih visokoškolskih ustanova, te mladim poduzetnicima s proizvodom ili uslugom u predinkubacijskoj, inkubacijskoj ili kasnijoj fazi razvoja.

Sudjelovanje na Good Game Liftoffu je besplatno, a posebnu dimenziju projektu daje jedina obveza pobjednika natječaja - ako njihov startup uspije u razvoju i dosegne milijun eura tržišne vrijednosti, obvezni su donirati vrijednost osvojene nagrade nekom novom projektu mladih poduzetnika.

Ovogodišnje izdanje Good Game Liftoffa donosi i neke novosti: prijave su proširene na tržišta Slovenije, Srbije i Sjeverne Makedonije, a dobna granica za članove timova je podignuta s 25 na 30 godina. Ovogodišnji žiri, kojeg predvode Damir Đurović, glavni izvršni direktor Reboota, i Josipa Majić, glavna izvršna direktorica Tacita, pojačan je predstavnicima uspješnih kompanija iz Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije.

"Nevjerojatno pozitivna atmosfera i energija mladih ljudi koji su spremni iskoračiti iz rutine i svijetu predstaviti svoje ideje potaknuli su nas da proširimo našu priču na susjedne zemlje i pokažemo da se, usprkos nepoticajnoj poduzetničkoj klimi, trud i rad na kraju uvijek isplate. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave i dokažu sami sebi da lokalni ili globalni uspjeh ne mora ostati samo na snovima" - izjavio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global.

Kao i do sada, proces natjecanja sastoji se od tri faze. Prijave zaprimljene do 15. studenog bit će evaluirane od strane stručnog žirija prema tri skupine kriterija: kreativnosti, originalnosti i inovativnosti; skalabilnosti i izvedivosti i detaljnosti priložene dokumentacije. Po završetku inicijalne evaluacije žiri odabire devet najboljih projekata koji idu u finale, dok će desetog finalistu izabrati publika svojim glasovima. Finale natjecanja održat će se 4. prosinca u zagrebačkom Algebra Labu, gdje će stručni žiri proglasiti pobjednički tim koji osvaja novčanu nagradu u vrijednosti 14.000 eura. 

Piše: Sanja Ledinek
15.10.2019. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh