« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
VRBOVEC

Otvorena manifestacija "Kaj su jeli naši stari"

Manifestacija "Kaj su jeli naši stari" održava se u Vrbovcu od 27. do 29. kolovoza

Kaj su jeli nasi stari
Kaj su jeli nasi stari (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vrbovec

,

Kaj su jeli naši stari

,

manifestacija

Jubilarnu 30. kulinarsko-turističku manifestaciju "Kaj su jeli naši stari" otvorila je danas u Vrbovcu predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor.

Zahvalivši mnogim ženama koje su pripremale starinska narodna jela, Kosor je rekla kako je to nešto od onoga blaga što Hrvatska vrlo brzo, kad završi pregovore s Europskom unijom, unosi u EU. "To je ono bogatstvo i tradicija što nas čini ponosnima na ono što jesmo, što smo bili i što ćemo biti", kazala je Kosor.

U ozračju otvorenja priredbe "Kaj su jeli naši stari" gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović uručio je premijerki Kosor pregaču i veću kuhaču koja joj, kazao je, može pomoći u "discipliniranju neposlušnih u provođenju programa". Kosor je na to odgovorila da "za neposlušne ima pripremljenu poveliku metlu, a u pripremi je i klofer".

Otvaranju manifestacije uz mnoge građane nazočili su i potredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić, potpredsjednici Vlade Ivan Šuker i Božidar Pankretić, ministar obrane Branko Vukelić, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Nakon otvaranja premijerka Kosor obišla je štandove na kojima su članice 12 udruga žena iz okolnih vrbovečkih sela odjevene u narodne nošnje izložile svečana jela vrbovečkog kraja.(hina/metro-portal)


28.08.2010. 15:35:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh