« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana
STIFF

Otvoren poziv za STIFF '21

Organizatori pozivaju vizualne i novomedijske umjetnike da prijave svoje radove na popratni program 8. Međunarodnog studentskog filmskog festivala - STIFF

STIFF
STIFF (Arhiva)
Više o

STIFF

STIFF festival već osmu godinu za redom razvija popratni izložbeni program koji razrađuje i komplementira tematski fokus filmskog programa. S naglaskom na suvremene umjetničke prakse, popratni program STIFF-a okuplja umjetnike iz cijelog svijeta koji svojim radom propituju značajne pojave društvene, političke, ali i intimne svakodnevice. 

Ovogodišnja tema festivala je Tijelo i stoga će se kroz izložbeni program 8. STIFF-a istraživati društveno relevantni načini interpretacije tijela u suvremenom digitalnom okolišu zasićenom slikom. 

U kakvom su odnosu tijelo i pokretna slika? Jesmo li mi svoje tijelo ili je ono roba koju nudimo na tržištu rada, ali i u intimnim odnosima? Kako se pozicionirati u svijetu u kojem predmeti imaju veću mogućnost kretanja od ljudi

Kada je tijelo medij spoznavanja, interakcije i intimnosti sa svijetom, a kada je prostor nelagode i sputanosti? Dopuštamo li svojim tijelima da se igraju?

Festival želi potaknuti pristup tijelu kao produktivnom i kreativnom, tijelu kao procesu čije značenje i kapaciteti variraju ovisno o kontekstu u kojem se nalazi.

Kao popratni program festivala, multimedijalnom izložbom organizatori žele kreirati posebno auditivno/vizualno, ali i osjetilno iskustvo koje će dodatno istražiti, razigrati i obogatiti temu, izazivajući naše ideje o tijelu i tjelesnosti, propitujući granice i kapacitete tijela kroz njegove stalne i fluidne interakcije s okolinom.

STIFF poziva umjetnike da prijave fotografije, GIF animacije ili video radove te ostale oblike digitalnih radova (video igre, web stranice, aplikacije i slično) koji se bave ili dotiču teme tijela u najširem smislu.

Odabrani radovi biti će izloženi tijekom festivala od 4. do 7. studenog 2021.

Rok za prijavu radova je 1.5.2021., a sve ostale detalje prijave možete pronaći na festivalskoj web stranici kao i na STIFF-ovim društvenim mrežama.  

03.03.2021. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh