« Film
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
PROJEKT PALUNKO

Otvoren natječaj za scenarije kratkog filma na temu "Tabu"

Natječaj se organizira u 21 zemlji, osmi put u Europi, a četvrti put u Hrvatskoj.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis/Ilustracija)
Više o

Hrvatski filmski savez

,

kino Tuškanac

,

natječaj

,

Palunko

,

HFS

,

Tabu

,

Nisi Masa

Mreža europskih filmskih udruga mladih, Nisi Masa, raspisala je međunarodni natječaj za scenarije kratkometražnog filma na temu "Tabu", za autore stare između 18 i 28 godina, izvijestio je danas Hrvatski filmski savez (HFS), čiji projekt "Palunko" kao podružnica te mreže organizira natječaj za Hrvatsku.

Tema natječaja, koji je otvoren do 31. srpnja, odabrana je jer autorima pruža široke mogućnosti interpretacije, kako na formalnoj tako i sadržajnoj razini, a od njih se očekuje da te mogućnosti što kreativnije iskoriste, stoji u obavijesti HFS-a.

Scenariji moraju biti originalni, napisani na nekom od službenih jezika natječaja i ne smiju imati više od 20 tisuća znakova. Detaljna pravila mogu se pronaći na službenoj web stranici projekta "Palunko", www.filmski-programi.hr/palunko, ili na stranicama Nisi Mase, www.nisimasa-scriptcontest.eu, gdje se nalazi i prijavnica.

Natječaj se organizira u 21 zemlji, osmi put u Europi, a četvrti u Hrvatskoj. Članovi žirija također su mladi autori, riječ je o pobjednicima prošlih "Palunkovih" natječaja i radionica, Vedrani Klepica, Filipu Peruzoviću i Urošu Živanoviću.

Na nacionalnoj razini autori triju najboljih domaćih scenarija bit će nagrađeni pretplatom na Hrvatski filmski ljetopis i godišnjim iskaznicama za kino "Tuškanac", a na međunarodnoj, 12 autora nagradit će se sudjelovanjem na filmskoj radionici u Francuskoj. (hina/metro-portal)

22.04.2009. 14:06:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh