« Film
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Hrvatski filmovi u pohodu na inozemne festivale

Šest će filmova sudjelovati na međunarnodnim filmskim festivalima

(HFS)
Više o

Petar Krelja

,

ReAnimacija

,

Fantastična odiseja doktora Zodiaka

,

Dražen Ilinčić

,

Renata Poljak

,

Jewish Motifs

,

Krhotine

,

Jelena Bračun

Hrvatski filmski savez izvijestio je danas kako će šest filmova iz njihove produkcije tijekom travnja sudjelovati na međunarodnim filmskim festivalima u Poljskoj, Maroku i Njemačkoj.

U službenoj konkurenciji Festivala dokumentarnog filma, "Tranzyt", koji će se održava ovaj tjedan u Poznanu u Poljskoj, sudjeluju filmovi "Preko granice" Petra Krelje i "Amato" Dražena Ilinčića.

Na festivalu "ReAnimacja", međunarodnom festivalu animiranog filma, u poljskom Lodzu, koji se održava od 24. do 26. travnja, gostovat će Matija Pisačić, redatelj filma "Fantastična odiseja doktora Zodiaka". On će osobno predstaviti taj svoj debitantski uradak, koji je uvršten u službenu konkurenciju festivala.

U Poljskoj se održava i "Jewish Motifs", međunarodni filmski festival židovskih motiva, u Varšavi od 28. travnja do 3. svibnja. Na njemu, u službenoj konkurenciji, natječe se altrenativni film "Ruta i spomenik" Renate Poljak, koja će biti gošća festivala.

Taj film sudjeluje i na međunarodnom festivalu video-umjetnosti FIAVC, koji se održava od 21. do 25. travnja u Casablanci, u Maroku. U natjecateljskom programu tog festivala prikazat će se i dokumentarno-eksperimentalni animirani film "Krhotine" Jelene Bračun te eksperimentalni film "Tulum" Nike Radić. Bračun i Radić bit će gošće festivala u Maroku.

Film "Ruta i spomenik" Renate Poljak uvršten je i u konkurenciju na "EMAF" - European Media Art Festival, koji se održava u Osnabrueckeu u Njemačkoj, od 22. do 26. travnja.

23.04.2009. 16:05:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh