« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
TINJAN

Otvoren Internacionalni sajam pršuta

Posjetitelji do nedjelje, do kada traje sajam, mogu poslušati predavanja, a ljubitelji mesa mogu uživati i u degustacijama delicija

(Goran Šebelić/Cropix)
Više o

ISAP

,

Internacionalni sajam pršuta

,

Tinjan

,

pršut

Treći internacionalni sajam pršuta (ISAP) svečano je otvoren danas u Tinjanu, a okupio je 26 proizvođača pršuta iz Hrvatske odnosno Istre, Hrvatskog primorja i Dalmacije te Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Austrije.

Simboličnim rezanjem pršuta sajam su otvorili istarski župan Ivan Jakovčić i načelnik općine Tinjan Mladen Rajko koji su izrazili zadovoljstvo što je ova manifestacija postala prepoznatljiva ne samo u Istri nego i izvan te regije.

"Istra je u svijetu poznata po vrhunskom maslinovom ulju, po vinu te po istarskom pršutu. Upravo su ti proizvodi postali brend u ovoj županiji", poručio je župan Jakovčić.

Ponovio je kako Istra nudi "najbolje od najboljeg", a to mora činiti, rekao je, zbog ograničenih poljoprivrednih površina pa i manjeg broja poljoprivrednika".

Sajam traje do nedjelje, osim degustacija pršuta održat će se stručna predavanja, a dodjeljene su i nagrade proizvođačima najboljih pršuta. (hina/metro-portal)

23.10.2009. 16:23:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh