« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Otvoren 6. zagrebački sajam knjiga

U dvanaest dana sajma u Profil Megastoreu predstavit će se do sada najveći broj autora, a najavljeni su popusti do 70 posto.

(Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

Arsen Dedić

,

Pavle Kalinić

,

zagrebački sajam knjiga

,

Profil Megastore

,

Zdenko Ljevak

,

Damir Karakaš

,

zagreb-info

,

ZSK

,

Rade Jarko

,

roman@tportal.hr

,

Niccolo Ammaniti

,

Tom McCarthy

,

Mischa Berlinski

,

Attila Bartis

,

Gilles Leroy

,

ZSK Specijal

,

Ivan Lovrenović

,

Predrag Lucić

,

Mile Stojić

,

Feđa Šehović

,

Ratko Cvetnić

Izložbom karikatura dvojice književnika Damira Karakaša i Rade Jarka, danas je u knjižari Profil Megastore otvoren 6. zagrebački sajam knjiga (ZSK) na kojemu će se do 23. svibnja predstaviti više od 150 nakladnika, organizirati četrdesetak književnih promocija te održati susreti s domaćim i stranim autorima.

U dvanaest dana sajma, tu knjižaru, jednu od najvećih u regiji, posjetit će do sada najviše stranih autora, a 20. svibnja bit će proglašen dobitnik književne nagrade roman@tportal.hr za roman godine.

U ime Zajednice nakladnika i knjižara sajam je otvorio Zdenko Ljevak istaknuvši kako se radi o književno autorskom sajmu kakav Zagrebu nedostaje. ZSK je kombinacija Interlibera i Sajma knjiga u Puli, rekao je Ljevak, istaknuvši kako se knjiga ipak uspjela održati unatoč recesiji i drugim problemima u zemlji.

Među stranim autorima koji će doći na sajam su Niccolo Ammaniti, Tom McCarthy, Mischa Berlinski, Attila Bartis i Gilles Leroy. Nastupit će i mnogi domaći autori, bit će promovirane nove knjige objavljene uoči Sajma, a program je podijeljen tematski na kategorije - Knjiga ispod čekića, Do posljednjeg slova i ZSK Specijal. Svoje će knjige, među ostalima, predstaviti Ivan Lovrenović, Predrag Lucić, Mile Stojić, Pavle Kalinić, Arsen Dedić, Feđa Šehović, Ratko Cvetnić i drugi.

U večernjim terminima "ZSK Specijala" bit će predstavljeni romani pet finalista za nagradu roman@tportal.hr, a 20. svibnja bit će uručena ta nagrada za najbolji roman u 2008. u vrijednosti od 100 tisuća kuna.

Organizatori najavljuju popuste na knjige i do 70 posto. (hina/metro-portal)

12.05.2009. 14:34:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh