« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
JAZZ

Otvara se VIP Zagreb Jazz Festival

Otvorenjem festivala, u predvorju Kina SC-a bit će otvorena i skupna izložba jazz fotografija nastalih na Vip Zagreb Jazz Festivalima prošle i pretprošle godine,

7. VIP Zagreb Jazz Festival
7. VIP Zagreb Jazz Festival (VIP ZG Jazz Festival)
Više o

Vip Zagreb Jazz Festival

Vip Zagreb Jazz Festival sutra će po sedmi puta otvoriti svoja vrata i uvesti zagrebačku publiku u četiri dana pravih glazbenih poslastica. Prvi susret na ovogodišnjem festivalskom izdanju publika će imati s čuvenim jazz pijanistom McCoyem Tynerom i njegovim trijom te posebnim gostima Joseom Jamesom i Chrisom Potterom.

McCoy Tyner već desetljećima zauzima važno mjesto na svjetskoj jazz sceni, a danas slovi kao jedan od najutjecajnih pijanista koji je oblikovao suvremeni jazz. Tijekom višedesetljetne karijere nanizao je zavidnu nisku uspjeha - od albuma kojih izdao preko 80, preko nagrada i priznanja, među kojima su četiri Grammyja, nagrada Jazz Masters i Downbeatov Hall of Fame, do suradnji sa slavnim jazzerima, od kojih se možda najviše izdvaja ona koju je ostvario sa Johnom Coltraneom.  Uz Tynerov trio, na Vip Zagreb Jazz Festivalu, nastupit će i posebni gosti itekako vrijedni spomena - Chris Potter, poznati saksofonist i klarinetist te član Dave Holland Quineteta i nova zvijezda vokalnog jazza kojeg su kritičari Downbeatea ove godine proglasili najboljim u kategoriji zvijezda u usponu karijere, Jose James. Veličine ovih glazbenika i koncept najavljenog nastupa koji će se baviti suvremenim istraživanjem Johna Coltranea i Johnnyja Hartmana nagovješćuju koncert koji se ne smije propustiti.

Sedmi Vip Zagreb Jazz Festival održat će se od 10. do 13. studenog u Kinu SC-a, a na programu će se, uz McCoy Tyner Trio ft. Jose James & Chris Potter (10/11), naći i Pat Metheny Trio (11/11), Lucky Peterson (12/11) i Pharoah Sanders Quartet (13/11).

Otvorenjem festivala, u predvorju Kina SC-a bit će otvorena i skupna izložba jazz fotografija nastalih na Vip Zagreb Jazz Festivalima prošle i pretprošle godine, autora Damila Kalogjere, Davora Hrvoja, Vedrana Metelka, Zorana Stajčića, Željka Jelenskog i Mladena Pejkovića.

Ulaznice za 7. Vip Zagreb Jazz Festival su u prodaji u Aquarius CD shopu Klasika & Jazz, Varšavska 11, po cijenama od 100 kn (Lucky Peterson), 150 kn (McCoy Tyner Trio ft. Jose James & Chris Potter / Pharoah Sanders Quartet) te 250 kn (Pat Metheny Trio w/ Larry Grenadier & Bill Stewart).Ulaznice će se moći kupiti i na blagajni Kina SC-a na dan koncerta od 18 sati.

Vip Zagreb Jazz Festival podržavaju: Vipnet, Grad Zagreb, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu, Ghetaldus optika, Best Western Premier Hotel Astoria, Studentski centar, Jutarnji list, Otvoreni radio, Vip.hr, Ravnododna.hr

Program:
10.11. McCoy Tyner Trio featuring Jose James & Chris Potter / Kino SC / 20h
           A Contemporary Exploration of John Coltrane & Johnny Hartman 
11.11. Pat Metheny Trio 00>11 / Kino SC / 20h
           w/ Larry Grenadier & Bill Stewart
12.11. Lucky Peterson / Kino SC / 20h
13.11. Pharoah Sanders Quartet / Kino SC / 20h

09.11.2011. 12:22:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh