« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
METROPOLIS

Otvara se art-kino u Muzeju suvremene umjetnosti

Zagrebačkom premijerom igranog filma "Samac" Toma Forda, 2. rujna, u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti bit će otvoreno Art-kino Metropolis

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

rođeni 10. kolovoza

,

Muzej suvremene umjetnosti

Ono će biti posvećeno europskim, američkim nezavisnim i svjetskim igranim filmovima s prestižnih filmskih festivala i s repertoara europskih art-kina. Na stalnom repertoaru, kao uvod u dugometražne filmove, trebali bi biti hrvatski kratki igrani filmovi, a u programu za najmlađe probrani hrvatski, europski i nezavisni svjetski animirani i igrani filmovi za djecu.

Program Art-kina Metropolis ostvaruje se u suradnji s Kulturnim klubom iz Zagreba, a voditelj programa je Zlatko Vidačković, filmski kritičar i umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli.

Art-kino Metropolis s redovitim repertoarom i projekcijama počinje 6. studenoga, a tijekom listopada u toj dvorani održat će se Platforma mladih koreografa i druga gostovanja.Film "Samac", prvijenac modnog dizajnera Toma Forda, koji je festivalsku premijeru imao u Veneciji, prikazivat će se veći dio mjeseca rujna.

Art-kino u Muzeju suvremene umjetnosti, kojemu je cilj obogatiti filmski repertoar u Zagrebu i ponudu Muzeja suvremene umjetnosti, ima 233 mjesta, a opremljeno je i za digitalne HD projekcije. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 16:00:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh