« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OPORUKA

Festival Julian Rachlin i prijatelji počeo u Dubrovniku

Jubilarni deseti Festival Julian Rachlin i prijatelji traje do 12. rujna i donosi bogat program na kojem je i djelo predsjednika Ive Josipovića

Julian Rachlin i prijatelji
Julian Rachlin i prijatelji (Cropix)
Više o

Julian Rachlin i prijatelji

,

komorna glazba

,

Roger Moore

Deseti jubilarni Festival komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji počeo je večeras u Dubrovniku glazbeno-naratorskom večeri simboličnoga naziva "Oporuka" u cijelosti posvećenoj Ludwigu van Beethovenu.

Na programu su bili Beethovenov Kvartet za dvije violine, violu i violončelo, broj 13 u H-duru, op.130 i Velika fuga za dvije violine, violu i violončelo u B-duru op.133, a u dijelovima između stavaka glumac Sir Roger Moore čitao je dijelove Beethovenova "Testamenta''.

Ovogodišnji jubilarni festival trajat će do 12. rujna, a donosi bogat festivalski program koji uključuje nastupe najpoznatijih svjetskih komornih glazbenika koji će muzicirati u Kneževu dvoru, Isusovačkoj crkvi, na terasi tvrđave Revelin i Dubrovačkoj katedrali.

Uz osnivača festivala, violinista Juliana Rachlina, u ovogodišnjem izdanju nastupit će svjetski poznata solistička imena - pijanisti Itamar Golan, Lily Maisky i Sophie Rachlin, violinisti Janine Jansen, Julia-Maria Kretz, Annabelle Meare, Vilde Frang i Fumiaki Miura, Lawrence Power na violi, violončelisti Mischa Maisky, Boris Andrianov, Torleiff Thedeen, Leonard Elsenbroich i Michael Rachlin, kontrabasist Stacey Watton, udaraljkaši Martin Grubinger-senior, Martin Grubinger-junior i Slavik Stakhov te drugi stari i novi znanci festivala.

I ove godine 5. rujna u Isusovačkoj crkvi (crkva od Jeziuta) bit će održan tradicionalni poklon koncert za Dubrovčane. Na programu jubilarnoga festivala naći će se i djelo hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića "Žalobni pjev" za violinu i glasovir. (hina/metro-portal)

01.09.2010. 23:25:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh