« Seks
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
HE HE

Otkud dolaze noćne erekcije?

Najčešće se to događa kod adolescenata i mladih muškaraca budući da su u toj životnoj dobi hormoni, koji su povezani s frekvencijom pojavljivanja erekcije, na svom vrhuncu

Svašta se događa po noći ... :)
Svašta se događa po noći ... :) (Arhiva)
Više o

erekcija

,

hormoni

,

noćna erekcija

Noćna erekcija zapravo je toliko čest fenomen da postoji i medicinski naziv za njega - noćna otečenost penisa.

Iako ovaj "medicinski fenomen" najčešće primjećujete u rane jutarnje sate, erekcije se mogu pojaviti između tri i pet puta tijekom jedne noći. Najčešće se to događa kod adolescenata i mladih muškaraca budući da su u toj životnoj dobi hormoni, koji su povezani s frekvencijom pojavljivanja erekcije, na svom vrhuncu. Kako muškarci stare noćne erekcije se smanjuju budući da se razine testosterona i seksualne funkcije s vremenom smanjuju.

Što uzrokuje noćne erekcije?

Iako vas erekcije možda neće buditi svakog dana do kraja života, sigurno se pitate zašto se uopće pojavljuju? Postoji mnogo mitova i narodnih mudrosti koje sugeriraju da jutarnje erekcije uzrokuju seksualni snovi koji se pojavljuju tijekom noći, međutim stručnjaci se ne slažu. Znanstvenici su primijetili da se spontane erekcije pojavljuju i kod muških fetusa koji se još uvijek nalaze u maternici.

Jedna teorija kaže da se noćne erekcije događaju spontano kako bi svježa krv napunila tkivo penisa kisikom.

Druga teorija kaže da noćne erekcije sprječavaju muškarce da mokre u krevet. Seksolozi noćne erekcije uglavnom pripisuju porastu hormona te se uglavnom pretpostavlja da oni mogu izazvati snove i da zbog toga muškarci mogu primijetiti kako im je penis postao osjetljiv za vrijeme spavanja.

05.07.2016. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh