« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
THE KISS

Napokon otkriveno tko je Elvisova misteriozna plavuša

Fotografija, poznata kao "The Kiss", najpoznatija je iz serije fotografija Alfreda Wertheimera snimljenih 1956. Nastala je u lipnju te godine neposredno uoči Elvisova nastupa pred tri tisuće obožavatelja

Poznata fotografija iz 1956. godine
Poznata fotografija iz 1956. godine (Alfred Wertheimer/Vanity Fair)
Više o

Elvis Presley

Više od pola stoljeća identitet plavuše koja se ljubi sa tada mladim Elvisom Presleyem na jednoj od njegovih najpoznatijih fotografija bio je veliki misterij, ali čini se da je britanski Guardian uspio napokon otkriti tko je tajanstvena žena, prenosi Hina.

Riječ je o umirovljenoj agentici nekretina Barbari Gray. "Bila sam vrlo mršava i dobro građena", rekla je Barbara u intervjuu za list Vanity Fair, objašnjavajući čime je vjerojatno privukla Elvisa.

Fotografija, poznata kao "The Kiss" (poljubac), najpoznatija je iz serije fotografija Alfreda Wertheimera snimljenih 1956. Nastala je u lipnju te godine neposredno uoči Elvisova nastupa pred tri tisuće obožavatelja u Mosque Theatreu u Richmondu, savezna američka država Virginia.

Danas 75-godišnja Grey ističe kako između nje i Elvisa nije bilo nikakvih "iskrica", te da tada nije ni znala tko je on. Zaigranog zgodnog mladića iz Mississippija nikad više nije vidjela, kaže.

Elvis Presley (1935.-1977.) prvu je ploču snimio 1954. Uzlet je doživio sredinom 50-tih godina hitovima "That s All Right Mama" i "Heartbreak Hotel", a najuspješnije mu je razdoblje od 1960. do 1975. godine u kojem je izdao 52 ploče. Legenda je postao još za života potukavši sve rekorde: za dvadesetak godina objavio je 97 ploča, koje je prije smrti prodao u 600 milijuna primjeraka, te je na vrhovima top lista proveo čak 996 tjedana.

Njegova smrt, posljedica ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih sa stresnim načinom života i ovisnošću o drogi, potresla je milijune obožavatelja.

09.08.2011. 13:33:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh