« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
DOSADNE ALERGIJE

Otkriven učinkovit tretman za alergije

Kombiniranje sprejeva na bazi ekstrakta bora i praha protiv alergije znatno ćete smanjiti dosadne i iritantne simptome

Fotografija vijesti
Više o

alergija

,

alergijski rinitis

Ljudi koji pate od alergijskog rinitisa, kronične upale sluznice uzrokovanom nekim od alergena, mogli bi uskoro dobiti trajno i efikasno rješenje za svoje probleme nadraženih očiju i nosa koji ne prestaje curiti.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Göteborgu dokazali su kako sprej za nos na bazi borovine učinkovito smanjuje simptome sezonskih alergija, posebice u djece. Ova je studija prvo ozbiljno znanstveno istraživanje o učinkovitosti pripravaka za nos na bazi ekstrakta bora, kakvi se već duže vrijeme prodaju u ljekarnama, a čiji su efekti do sada uglavnom bili nepotvrđeni.

Liječnici su zaključili i kako ovakvi pripravci nemaju nikakvih štetnih učinaka na zdravlje, što ih čini posebno pogodnima za djecu.

Slični lijekovi koristili su se dosad diljem Europe, ali ovo je prva studija koja je potvrdila njihovu djelotvornost. Istraživanje je pokazalo kako su sprejevi na bazi borova iznimno djelotvorni u više od 53% djece mlađe od 18 godina alergičnih na peludna zrnca.

Ipak, znanstvenici su zaključili kako je ovaj sprej najučinkovitiji pri niskoj i srednjoj izloženosti zrncima, kao i da mu kombiniranje sa drugim preparatima, poput praha protiv alergije, povećava učinkovitost.

Alergijski rinitis pogađa svakog petog stanovnika Europe.

30.06.2011. 09:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh