« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MISTERIJ

Otkriven prvi krug u žitu u Indoneziji

Stanovnici indonezijskog sela na otoku Java uvjereni su da se radi o tragu slijetanja NLO-a ili znako koji im je poslan s neba

Krugovi u žitu
Krugovi u žitu (Jakarta Post)
Više o

izvanzemaljci

,

Indonezija

,

krugovi u žitu

Otkriven je prvi ovogodišnji "krug u žitu". Lokacija se nalazi na indonezijskom otoku Java, točnije na rižinom polju u okolici sela Selman, piše Jakarta Post. Uzorak na polju je vrlo kompleksan, sastoji se od više međusobno povezanih krugova i elipsa s ukupnim promjerom od 70 metara.

Lokalna policija istražuje nalazište, a šef policije Iwan Ramaini za sada se nije želio izjasniti o mogućim objašnjenjima. S druge strane, stanovnici sela uvjereni su da se radi o tragu slijetanja NLO-a ili znaku kojeg im je poslao "Svevišnji".

Zanimljivo je da se ne radi samo o prvom krugu u žitu 2011., već o prvom takvom krugu koji je otkriven u Indoneziji, napominje Nijemac Andreas Müller koji se godinama bavi krugovima u žitu. "Nažalost još nismo dobili fotografije koje krug prikazuju iz ptičje perspektive, no prve analize postojećih fotografija upućuju na asimetričnost uzorka", dodaje Müller koji očekuje dodatnu dokumentaciju iz Indonezije.

Krug je odmah privukao veliku pozornost okolnog stanovništva i postao prava mala atrakcija u inače mirnom selu. Spazio ga je seljak Tukiman u nedjelju u 6 ujutro po lokalnom vremenu.

25.01.2011. 07:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh