« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
COOL

Otkrivanje skulpture grupe The Ramones

Autor skulpture je naš poznati akademski kipar Ivan Ivoš, široj javnosti najpoznatiji po "Čitaču" koji se nalazi na Rooseveltovom trgu

Ramonesi u centru grada
Ramonesi u centru grada (Arhiva)
Više o

Subkulturni Centar

,

skulptura

,

The Ramones

Skulptura jednoj od najvećih grupa u povijesti, newyorškoj punk rock četvorki The Ramones, bit će svečano otkrivena u petak 26. rujna u 20 sati u dvorištu zagrebačkog Subkulturnog centra u ulici Pavla Hatza.

Točno godinu dana nakon što je u dvorištu SKC-a postavljena prva skulptura Tematski park rock'n'rolla dobiva svoje pete stanare u obliku benda koji je s tri akorda promjenio povijest glazbe. Joey, Johnny, Dee Dee i Tommy svojim su rafalnim punk rockom formirali cijelu jednu subkulturu utjecavši na stotine bendova, kako onih iz svoje generacije, tako i onih koji nisu ni postojali kad se grupa 1996. raspala.

Poslije Joea Strummera, Johna Lennona, Jimija Hendrixa i Jacka Whitea ne treba pretjerano objašnjavati zbog čega su Ramonesi odabrani da budu peti izvođač u parku.

Autor skulpture je naš poznati akademski kipar Ivan Ivoš, široj javnosti najpoznatiji po "Čitaču" koji se nalazi na Rooseveltovom trgu u Zagrebu.

Ramonesi će biti svečano otkriveni u petak 26. rujna u 20 sati.

Tom prigodom će Beertija imati posebnu punk rock slušaonicu Adios Amigos u kojoj će suočiti dva najveća punk benda svih vremena - Ramonese i Clash, a ulaz je besplatan.

 

U istu večer, s početkom u 21 sat u Klub.-u počinje program Brutaljenje u sklopu kojeg nastupaju grupe Autarch i Mor, a cijena ulaznice iznosi 15 knu pretprodaji, odnosno 20 kn na dan. 

23.09.2014. 09:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh