« Život
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SITNICE SU BITNE

Otkrijte formulu za sretan brak

Mladenka treba biti pet godina mlađa od mladoženje, istog socio-ekonomskog porijekla i mora biti inteligentnija od budućeg supruga

(Dreamstime)
Više o

vjenčanje

,

brak

,

ljubavne veze

,

parovi

Potraga za bračnom srećom težak je izazov brojnim parovima, ali to će se uskoro promijeniti. Naime, istraživači iz Ženevske poslovne škole tvrde da su pronašli formulu koja će parovima pomoći na tom putu. Jednostavno je: mladenka treba biti pet godina mlađa od mladoženje, istog socio-ekonomskog porijekla i mora biti inteligentnija od budućeg supruga.

Istraživači tvrde da se poštivanjem predviđenih parametara iz ove formule šanse za sretan bračni život povećavaju za jednu petinu. Analiziranjem 1,074 para koji su sudjelovali u istraživanju (dobnih granica od 19 do 75 godina), došlo se do zaključka da žena treba biti oko 27 posto inteligentnija od muškarca. Usto, vjenčanje s osobom koja se razvela nije poželjno.

Nguyen Vi Cao, koji je proveo istraživanje, uvjeren je u točnost ove formule. Ovo istraživanje, zanimljivo, pojavilo se netom iza jednog drugog istraživanja kojemu je cilj bio otkriti kad su supružnici najsretniji u braku. Propitujući oko 4,000 parova, istraživači su izračunali da taj period počinje dvije godine, 11 mjeseci i osam dana nakon vjenčanja. Dakle, nešto manje od tri godine oba pripadnika para se osjećaju dovoljno opušteno jedno uz drugo i prihvaćaju međusobne mane i vrline. U to vrijeme par će biti seksualno najaktivniji, još uvijek sklon romantici, itd.

Carol Richardson, koja piše za portal za vjenčanja Confetti.co.uk i koja je provela istraživanje, sigurna je u navedene rezultate: "Naše istraživanje otkrilo je točan trenutak u kojem su parovi najsretniji. Tri godine nakon vjenčanja sve sjeda na svoje mjesto." Partneri će nasmijavati jedno drugo, kuhati si večere, maziti se ispred TV-a i još gomilu sitnica koje su ju biti i najvažnije.

Usto, pokazalo se da vezu dodatno učvršćuje kad muškarac kupuje cvijeće i pamti važne datume, kao i kad daje komplimente. Na kraju, partneri koji su vjerni jedno drugom, dnevno provedu minimalno 24 minute u intimnom druženju, maženju i razgovoru.

03.03.2010. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh