« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Otkazi radnicima u aluminijskoj industriji

Alcoa najavila 13.500 otkaza diljem svijeta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

recesija

,

otkazi

,

Alcoa

,

aluminijska industrija

Najveći američki proizvođač aluminija Alcoa priopćio je da će zbog produbljivanja globalne recesije do kraja godine smanjiti broj zaposlenih diljem svijeta za 13.500, odnosno 13 posto.

Taj treći po veličini proizvođač aluminija u svijetu također je najavio otpuštanje 1.700 ugovornih djelatnika, smanjenje proizvodnje, te snižavanje godišnjih talioničkih kapaciteta za 750.000 metričkih tona, ili oko 18 posto.

"Ovo su izvanredne okolnosti koje zahtijevaju brzinu i odlučnost u suočavanju s aktualnim gospodarskim usporavanjem, te fleksibilnost i dalekovidnost za spremnost na buduće neizvjesnosti na našim tržištima", kazao je izvršni direktor Klaus Kleinfeld.

Prema njegovim riječima, cilj poduzimanja širokog raspona agresivnih ali mudrih mjera je osigurati konkurentnost te tvrtke u izazovnim gospodarskim vremenima.

Najavljena smanjenja, među ostalim, uključuju otpuštanje oko 18 posto zaposlenika Alcoe u Rusiji, te oko 6.500 zaposlenika tvrtkinog odjela za električne i elektronske sustave, koji opslužuje tržišta automobila i teških kamiona u Sjevernoj Americi i Europi. (hina/metro-portal)

07.01.2009. 14:09:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh