« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

B.a.B.e. i HHO na strani Nives Celzijus

Novopečena književna zvijezda skuplja najčudnije saveznike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

B.a.B.e.

,

Sanja Sarnavka

,

HHO

,

Nives Celzijus

,

Celzijus HHO

Nakon što je don Kaćunko bio na promociji knjige Nives Drpić „Gola istina", moglo se i zamisliti da će knjiga imati buran život. No, ovakav scenarij nije mogao doći ni u najluđim snovima izdavača.

Prvo je knjiga požnjela uspjeh na trafikama i prodala se u 45.000 komada, što je definitivno zavidna brojka, pa makar koštala kao skuplje cigarete i kupovala se uz njih. Onda je agencija Puls, na žalost organizatora Sajma knjige u Puli, potvrdila da je to istina, a i da su je ljudi pročitali. Time je knjiga postala legalni i apsolutni favorit za osvajanje nagrade Kiklop, prema uvjetima koje je organizator naveo.

E sad, to što Nives Drpić/Celzijus/Cica Kaubojka nije Dan Brown, Coelho ili Ante Tomić očito predstavlja velik problem organizatoru. Ne znamo, doduše, po kojim kriterijima, jer komisije za šund nema već odavno, jer da je ima police s knjigama i CD-ima bile bi potpuno prazne.

Uglavnom, organizatori su u maniri Ratka Mačeka jednostavno ukinuli kategoriju hita godine i tako riješili svoju moralnu dilemu. No, Nives očito nema namjeru odustati, pa je u borbu na svoju stranu pridobila i dva lika iz bajke, kako bi sada bilo popularno reći „posvuduše", B.a.B.e i HHO.

Sanja Sarnavka i Ivan Zvonimir Čičak imaju biografije koje zaslužuju debelo ukoričeno izdanje i akcijski film pride, jer stvari koje su zastupali idu od nuđenja svjedoka u velikim sudskim procesima, meritorno poznavanje mišljenja sigurnosnih službi do javnog izjašnjavanja koje balansira na granici klevete.

Sad su, nakon što su Mirjana Pukanić i Kristo Laptalo pali u zaborav, ponovo pod svjetlima reflektora kao branitelji prava Nives Celzijus na književnu nagradu, kad se već don Kaćunko odrekao dotične dame zbog s/m spota za najnoviju pjesmu.

Sve ovo ne bi bilo pretjerano važno kad ne bi okupiralo naslovnice hrvatskih medija u trenucima kada nam Slovenija prijeti potpunom blokadom pregovora s EU, Bandić kupuje tenkove i helikoptere, a država polako odlazi k vragu.

Glavno da će premijer predsjedati sjednicom Vijeća sigurnosti, to će sigurno pomoći u reprogramiranju 8,4 milijarde eura vanjskog duga koje bismo trebali napraviti slijedeće godine ili proglasiti bankrot. (metro-portal)

11.12.2008. 14:00:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh