« Život
objavljeno prije 10 godina
NEOBIČAN ODMOR

Otišao u Libiju na godišnji i pridružio se pobunjenicima

Chris Leon ne zna ni riječi arapski a ne razumije baš ni odnose u Libiji, ali je ipak odlučio provesti praznike s libijskim pobunjenicima

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Moamer Gadafi

,

rat u Libiji

Ljeto je na izmaku, a vi ste taman dobili nekoliko tjedana godišnjeg odmora i sada ne znate gdje ih provesti? Otputujte u Libiju i pridružite se pobunjeničkoj vojsci!

Upravo je ovo učinio 21-sogišnji student matematike iz Los Angelesa Chris Leon, piše Hina.

Strani novinari pronašli su mladog Amerikanca u libijskoj pustinji s automatskom puškom na ramenu, piše talijanski list Corriere della Sera u svome internetskom izdanju.

Leon ne zna ni riječi arapski a ne razumije baš ni odnose u Libiji, ali je ipak odlučio provesti praznike s libijskim pobunjenicima. Prije dva tjedna stigao je zrakoplovom u Kairo i odande doputovao u Libiju. Smatra da je "prava stvar" sudjelovati u jednoj od "rijetkih pravih revolucija".

Novinarima Christian Science Monitora i The Nationala Jeon je rekao da ne zna kako će libijska revolucija završiti, ali da se ionako namjerava vratiti kući u Los Angeles do početka semestra.

Zamolio je novinare da njegovim roditeljima, koji ne znaju gdje se on upravo nalazi, ne govore ništa o njegovu boravku u Libiji.

U Libiju je došao kako bi pucao, ispričao je 21-godišnji student. Priznao je da je zasad samo nekoliko puta pucao u zrak.

"Mladi stranac", kako ga zovu njegovi libijski suborci, koji se nipošto ne žele pouzdati u njegove vojničke vještine, postao je svojevrsna maskota postrojbe. Kako bi mu odali željenu počast, dali su mu i arapsko ime Ahmed al-Maghrabi Saidi Barga.

Jeon se također pohvalio novinarima kako je ovakva vrsta odmora izvrsna za skromni studentski džep, jer proteklih dana zahvaljujući gostoprimstvu libijskih revolucionara nije potrošio ni dolara.

Upitan je li zabrinut za vlastitu sigurnost rekao je: "Zapravo ne. Vjerujem u sudbinu".

03.09.2011. 09:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh