« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
COOL

Otac i sin poslali iPhone u svemir, pogledajte snimku

VIDEO – Balon s iPhoneom i HD kamerom poletio je u svemir i spustio se na tlo s fascinantnom snimkom

Svemir
Svemir (Brooklyn Space Program)
Više o

svemir

,

iPhone

,

Zemlja

,

inspiracija

Fascinantni projekti ne rađaju se samo u laboratorijima uz bogata sponzorstva. Amerikanac Luke Geissbuhler je sa sinom osmislio balon kojeg je opremio s iPhoneom 4 i HD kamerom i poslao u svemir.  

Balon je u visinu poslan iz Newburgha u New Yorku, maksimalnu visinu dosegao je za sat vremena da bi se potom padobranom spustio na tlo. Uz pomoć GPS-a na iPhoneu pronađena je kamera koja se nalazila svega 50-tak kilometara od mjesta polijetanja.

Na Geissbuhlerovoj stranici "Brooklyn Space Program" nalaze se najbolje fotografije snimljene tijekom leta, a prodaju se i majice sa slikama za humanitarnu svrhu. Pogledajte što je zabilježila kamera:

Homemade Spacecraft from Luke Geissbuhler on Vimeo.

18.10.2010. 13:24:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kladionicar
    18.10.2010. 13:31
    pa ovo je smiješno šta su ljudi toliko glupi da puše baš sav Appleov marketing, oni se uopće ne oglašavaju regularnim putem nego sve ovakve press releasove imaju i onda portali diljem svijeta to potpuno BESPLATNO prenesu jer misle da je to vijest a ne uviđaju da je to REKLAMA
  2. avatar
    nives
    18.10.2010. 13:40
    ok, reklama sim ili tam. fora snimka. i apple ima super marketing, bilo bi dobro da se nasi na to ugladaju a ne one gluposti koje nam serviraju na TV
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh