Osvježavajuća salata za ljetni ručak
Razne salate idealan su obrok u vruće ljetne dane. Isprobajte i ovu salatu prepunu zdravih sastojaka.
Ljetni ručak treba biti lagan, no ipak hranjiv, a uz to je dobro i da bude osvježavajuć, a sve će to napraviti ova salata:
Sastojci:
1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
15 dkg tostiranog kruha nalomljenog na kockice
30 dkg cherry rajčica razrezanih na pola
1 omanji češnjak
Maslinovo ulje
2 žličice vinskog octa
Pola krastavca, narezati po dužini na tanke ploškice
Svježi celer, sitno nasjeckati
4 rotkvice, tanko narezane
Malo svježeg bosiljka
Pola šalice peršina
Kapari, prema želji
Sol, prema želji
Priprema:
U zdjeli pokrijte luk hladnom vodom te ga protrljajte među rukama, ocijedite i ponovite par puta puštajući luk u vodi 10 minuta. Ocijedite zadnji put i posušite. Tost posložite u jednom sloju u posudu. Po tome stavite luk i zapecite u pećnici 5 minuta dok tost ne pozlati. Ohladite sve i dodajte rajčice i malo soli. Ostavite 10-tak minuta.
Za to vrijeme, nasjeckani češnjak pospite prstohvatom soli te istucite tupim dijelom noža kako biste dobili pastu. Umutite u ulje i ocat. To vam je dressing za salatu.
Na ohlađeni tost i luk dodajte krastavac, celer, rotkvice, bosiljak peršin, kapare i prelijte dressingom. Po potrebi dodajte sol i papar.
Dobar tek!
Novi komentar