« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
HIGIJENA

Ostavite stidne dlačice gdje jesu!

Genitalna područja su posebno osjetljiva na depilaciju i nerijetko se dogodi da nastane herpes, ali i druge poteškoće

Usprkos popularnom mišljenju, infekcije dođu kad stidnih dlačica nema
Usprkos popularnom mišljenju, infekcije dođu kad stidnih dlačica nema (Shutterstock)
Više o

higijena

,

depilacija

,

stidne dlačice

Kad je depilacija u pitanju žene (a i poneki muški) imaju izbora o načinu na koji će to napraviti. No, kako ističe Gibson, svi su štetni.

Bilo da je to uklanjanje laserom, voskom ili možda i šečernom pastom, depiliranje biki zone, kako kaže liječnica Emily Gibson, je zapravo vrlo opasno, usprkos vjerovanju da je to higijenski. Ono povećava rizik od infekcije, ali i spolno prenosivih bolesti, posebno kod mladih ljudi. Kirurzi su ovo već davno shvatili kad im se dogodila baš ovakva situacija: uklonili su dlačice da spriječe infekciju, a upravo ono suprotno se dogodilo.

Koža trpi kad se depilira, i to vrijedi za sve tipove depilacija- svi su štetni. Genitalna područja su posebno osjetljiva i nerijetko se dogodi da nastane herpes, ali i druge poteškoće.

Gibson upozorava kako stidne dlake imaju svoju svrhu i najbolje bi bilo da ih ostavimo na miru. Pitanje je hoće li se to stvarno dogoditi kad se ima na uvidu trenutačne trendove u depilaciji bikini zone i industriji koja ih podupire.

07.08.2012. 23:10:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Gost
    08.08.2012. 09:48
    Još da znate da nije "šečerna" nego "šećerna".... di bi vam kraj bio....
  2. avatar
    IVANA
    08.08.2012. 10:11
    Vecina muskaraca voli sve prirodno na zenama, to govorim iz iskustva(relativno bogatog)...Te izbrijane zone su samo pomodni ruzni trend, kao i mrsave manekenke, feminizirani manekeni.... Nakon svih tih navedenih tretmana,koje sam i sam isprobala, zaista sam shvatila da je prirodni izgled najzdraviji, i da odusevljava suprotni spol, ma sto Vi mislili o tome ziveci u svijetu pomodnih standarda i bezdlakog seksa))))
  3. avatar
    croco
    08.08.2012. 11:34
    Ma fuj dlakavo!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh