« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Ostanite zdravi i vitalni cijelu jesen

Jesen je savršeno godišnje doba da malo usporite sa svojim životnim stilom. Razmazite se ukusnim jesenskim namirnicama i živite u skladu sa prirodom

Jesen stiže, prilagodite se
Jesen stiže, prilagodite se (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

savjeti

,

jesen

,

vitalnost

Jesen je na vratima, a s njom dolaze i kraći dani, niže temperature i tmurno nebo ... vrijeme kakvo ne volimo i koje nosi razne bolesti. Nakon što smo uživali u plodovima ljeta i sunca, moramo se preorijentirati na drugu hranu, odjeću i navike kako bismo ostali zdravi.

Stoga, stiže 5 savjeta kako ostati zdravi tijekom jeseni:

Jačajte imunitet - treba se pripremiti za izazove zime, a jesenski plodovi prirodno imaju upravo takvu ulogu, stoga neka na vašem tanjuru uvijek budu voće i povrće, probiotici, gljive, češnjak i med. Ako uz to budete disciplinirani vježbači, problema neće biti.

Jedite u bojama jeseni - jesen obilježavaju tople i zemljane boje, pa tome treba prilagoditi i prehranu: neka na meniju budu narančaste, tamno zelene i tamno žute namirnice.

Kupujte sezonsku hranu - vrijeme je za promjenu prehrane, stižu svježe bundeve, buće, repa, jabuke, kruške, smokve, batati ... juhe se moraju vratiti na stolove, a kolači mogu ponovno postati malo teži.

Ostanite aktivni - kiša i tmurno vrijeme prirodno nas zadržavaju u kući, no to ne znači da se sad do proljeća trebate seliti s fotelje na stolac pa na kauč i obrnuto, ostanite aktivni, upišite se na vježbanje ili to sami radite kod kuće. Još bolje - vježbajte u paru s partnerom.

Prilagodite život godišnjem dobu - jesen usporava prirodu, pa tako trebate i vi - uz dnevnu dozu aktivnosti ostatak vremena provodite u radu manjeg intenziteta i hobijima za koje niste do sada imali vremena. 

18.09.2016. 11:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh