« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
ŠNJOF

Ostanite mirišljavi i lijepi - ubijte tjelesne mirise

Postoje vrlo česte greške u sprječavanju znojenja i neugodnog mirisa. Male promjene mogu vam pomoći da ostanete čisti i mirišljavi puno duže

Kako spriječiti smradove
Kako spriječiti smradove (Shutterstock)
Više o

antiperspiranti

,

dezodorans

,

ugodni mirisi

Neugodni mirisi većinu ljudi odbijaju i to s gađenjem, tako da nitko ne želi širiti neugodne mirise kad prođe. Bez sumnje, dezodorans je način kako možete ostati svježi cijeli dan. Ili bar prikriti mirise tijela.

No, ponekad se osjećate kao da vas je vaš najdraži dezodorans iznevjerio? Došlo je 17:00 sati, na putu ste prema doma i nakon 'smrdljivog dana' razmišljate kako bi mogli promijeniti marku koju koristite.

Ali možda dezodorans nije kriv. Možda ga krivo nanosite i smanjujete učinkovitost formule. Postoje vrlo česte greške u sprječavanju znojenja i neugodnog mirisa. Male promjene mogu vam pomoći da ostanete čisti i mirišljavi puno duže.

Prvo, postoji razlika između dezodoransa i antiperspiranta. Antiperspiranti pomažu smanjiti znojenje, boreći se protiv njegovog uzroka. Dezodorans većinom prikriva miris - brzo popravlja površinski miris. Dezodorans može biti hitno rješenje na poslu, ali je antiperspirant bolje rješenje ujutro.

Druga česta greška je nanošenje odmah poslije tuša. Pazduh mora biti potpuno suh i bez vlage prije nanošenja dezodoransa ili antiperspiranta jer puno bolje djeluju na suhoj koži.

Nemojte ga nikad nanositi nakon brijanja jer su to u suštini kemikalije,a stavljanje istih na iritiranu, osjetljivu kožu, nikad nije dobra ideja.

Stavljanje više slojeva možda vas se čini kao dobra ideja, ali nije. Stavite proizvod na čistu kožu - dodajući sloj na sloj neće vam pomoći. i ne pruža bolju zaštitu.

Zgodan trik je nanošenje po noći. Antiperspirantima treba par sati da 'prorade' pa ako ga stavljate ujutro i odmah se puno krećete, vjerojatno ćete se oznojiti. I usmrditi.

I za kraj, hidratizirajte pazuhe. Da, zvuči čudno, ali ako ih hidratizirati, bit će zdraviji i manje je vjerojatno da 'ispuštaju' mirise.

24.02.2017. 15:29:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh