« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
DOBRO ZAPAMTITE

Kako biti pametan s pametnim telefonom

Muškarci vole svoje pametne telefone više od mnogih drugih stvari u životu, no koliko ih je pametno nositi tamo gdje to obožavaju - u prednjem džepu hlača?

Ovako se NE nosi pametni telefon :)
Ovako se NE nosi pametni telefon :) (Arhiva)
Više o

grudnjak

,

kvaliteta sperme

,

pametni telefoni

,

džep

Pametni telefoni očito su pametni točno onoliko koliko i njihovi vlasnici, jer su znanstvenici došli do zaključka da postoji opravana bojazan da moderni telefoni oslabljuju spermu, izazivaju rak i utječu na nisku porođajnu težinu djece.

Američka znanstvenica i liječnica Devra Davis objavila je snimku mamografa 39-godišnje Kineskinje koja živi u SAD-u, a koja pokazuje da se nesretnoj ženi formiralo nekoliko tumora na dojci, na mjestu gdje je nosila smartphone. Naime, ona ga je držala priljubljenog uz kožu i zakačenog za naramenicu grudnjaka. Telefon je tako nosila sedam godina, svaki dan po četiri sata, vjerojatno na poslu.

Osim ovog slučaja, Davis navodi i zabrinjavajući podatak o padu kvalitete sperme kod muškaraca koji telefon nose u džepu od hlača. Naglašava kako još nije utvrđena povezanost između pada kvalitete sperme i zračenja mobitela, no uočena je, zasad nejasna pojava pada broja spermatozoida u uzorcima iz cijelog svijeta.

"Ako imamo u vidu povećanu upotrebu bežičnih uređaja i opći pad kvalitetete sperme koji je primjećen u posljednjih 20-ak godina u razvijenim zemljama, utjecaj mobitela trebalo bi pomno ispitati", upozoravaju znanstvenici iz deset zemalja svijeta, sa susreta održanog na Sveučilištu u Jeruzalemu.

Naglašavaju i da treba preispitati utjecaj bežičnog interneta na djecu te ga u školama i javnim mjestima svesti na minimum. 

Ono što vi možete učiniti za svoje zdravlje je pametno koristiti modernu tehnologiju. Ne stavljati mobitel pod jastuk kada idete spavati, ne davati ga malo djeci da se s njime igraju i ne nositi ga preblizu tijelu. 

24.02.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh