« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
INICIJATIVA

Osnovan prvi hrvatski Centar kompetencija za kibernetičku sigurnost

Centar okuplja istaknute partnere iz industrije s ciljem razvoja kibernetičkih rješenja koja će biti globalno konkretna, a o njegovoj važnosti govori i to da je priznat kao projekt od nacionalnog interesa

Pohvalna inicijativa
Pohvalna inicijativa (Arhiva)
Više o

računalna sigurnost

,

Centar kompetencija za kibernetičku sigurnost

,

CS Computer Systems

Na inicijativu tvrtke CS Computer Systems osnovan je Centar kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava. Uz CS Computer Systems d.o.o. kao nositelja projekta, partneri CEKOM-a su Končar - Inženjering za energetiku i transport d.d., Hrvatski operator prijenosnog sustava d.o.o., znanstveno-istraživačke institucije Sveučilišta u Zagrebu - Fakultet elektrotehnike i računarstva te Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet - Odjel za Nacionalni CERT.

Riječ je o prvom centru kompetencija u Hrvatskoj iz područja kibernetičke sigurnosti koji je vođen potrebama industrije kako bi se kroz istraživačko razvojne projekte razvila učinkovita rješenja te podigao kapacitet poslovnog sektora s krajnjim ciljem uspješne komercijalizacije razvijenih rješenja u području kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava.

  • Svaki partner CEKOM-a klijentima svakodnevno pruža rješenja na najvećoj razini, no potrebno je napraviti korak dalje i ujediniti znanja kako bi se razvila rješenja koja su globalno konkurentna. Siguran sam da zajedničkim snagama možemo ostvariti postavljene ciljeve. Ono što nam daje vjetar u leđa svakako je i oznaka projekta od nacionalnog interesa koja nam pokazuje sve veću svjesnost o važnosti kibernetičke sigurnosti - rekao je Paško Labura, predsjednik Uprave tvrtke CS Computer Systems.

Projekt Centra kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava prepoznat je od strane Hrvatskog klastera konkurentnosti sektora elektro-energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija koji mu je dodijelio oznaku projekta od nacionalnog interesa.

Cilj osnivanja Centra kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava je zajedničkim snagama poslovnog sektora i znanstveno-istraživačkih institucija razviti rješenja u području kibernetičke sigurnosti upravljačkih sustava koja će biti globalno konkurentna. Nositelj i svaki od partnera u navedenom Centru kompetencija doprinijet će svojim znanjima, iskustvom i inovacijama koje su stekli kroz svoj dugogodišnji rad na područjima upravljačkih sustava, kibernetičke sigurnosti, istraživanja i razvoja te vođenja složenih projekata u industrijskim i znanstvenim okruženjima.

Vizija Centra kompetencija za kibernetičku sigurnost upravljačkih sustava je stvaranje kibernetički sigurnih upravljačkih sustava koji će omogućiti pouzdano funkcioniranje kritičnih sektora i infrastrukture na nacionalnoj te EU i globalnoj razini. 

26.10.2016. 13:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh