« Hrvatska
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
PRAVDA

Oslobodite Huanita!!!

Riječki Općinski sud osudio je Huanita na dvije godine zatvora zbog uzgoja 11 biljaka, a danas je Županijski sud potvrdio prvostupanjsku presudu

Oslobodite Huanita
Oslobodite Huanita (Metro)
Više o

presuda

,

Huanito Luksetić

Huanito Luksetić mora ići u zatvor jer je sadio marihuanu kako bi si olakšao bolove uzrokovane multiplom sklerozom...

Riječki Općinski sud osudio je Huanita na dvije godine zatvora zbog uzgoja 11 biljaka, a danas je Županijski sud potvrdio prvostupanjsku presudu, navevši u obrazloženju da su smatrali da je 11 biljaka prevelika količina konoplje samo za osobnu uporabu.

Želimo podsjetiti na neke recentne presude... primjerice, sin generala Kruljca dobio je 700 sati rada za opće dobro i 200 tisuća kuna kazne za, pazite sad - 4.5 kg marihuane (cvjetova, ne cijelih biljaka sa stabljikama i lišćem), 28 grama kokaina, vagu, 10.5 tisuća kuna i 117 tisuća eura?!?!?!

Huanito, s druge strane, nikada u životu nikome nije prodao travu... ni hašiš... ni ulje koje je sam radio kako bi učinio podnošljivijom svoju bolest. Ako je netko nešto i imao iz njegova vrta, to mu je bilo - poklonjeno.

I sad što? Je li ovo napokon ona kap koja je prelila čašu gorkog pelina kojom nas svakoga dana poje vladajuće strukture? Ima li prosječan Hrvat muda izaći na ulicu (ovršeni, jadni, potplaćeni ili bez plaće...?).

Ako ljudski život, a Huanito će ga izgubiti za dvije godine u zatvoru bez lijeka, nije dovoljan razlog za preplaviti ulice, a nekakva medalja na prvenstvu u nogometu jest... zapitajte se kad se pogledate sljedeći put u ogledalo - tko sam zapravo ja?

Javila se i Predsjednica s neobično humanom i brzom gestom...

 

25.01.2019. 14:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Vjeran Skurjeni
    25.01.2019. 16:46
    Video komentar ove sramotne presude Huanitu: https://youtu.be/rRCCrMN6JWM i rješenje za korisnike konoplje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh