« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RIJEČKA KONKURENCIJA

Osječki taksisti optužuju 'Taxi Cammeo' za monopolizam

Pojavio se monopolist koji uvjetuje i diktira cijenu bez suglasnosti s ostalim prijevoznicima, poručuju osječki taksisti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

taksisti

,

Taxi Cammeo

,

osječki taksisti

,

Vladimir Vodopić

Udruga osječkih taksista koja djeluje pri osječkom Udruženju obrtnika prozvala je danas riječku tvrtku "Taxi Cammeo" koja se odnedavno bavi prijevozničkim uslugama u Osijeku za "monopolističko ponašanje" te je najavila da će se i dalje boriti za svakog putnika.

Predsjednik te udruge Vladimir Vodopić na današnjoj je konferenciji za novinare pročitao priopćenje za javnost u kojem se ističe da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prije mjesec dana odredila da se cijene prijevoza taksijem trebaju uskladiti dogovorom svih prijevoznika, a u Osijeku se, ustvrdio je, "pojavio monopolist koji uvjetuje i diktira cijenu bez suglasnosti s ostalim prijevoznicima".

Budući da je tvrtka "Taxi Cammeo" uvela promotivne vožnje po cijeni od 13 kuna za udaljenost do pet kilometara, osječki su taksisti odlučili svoju cijenu sniziti na 12 kuna za pet kilometara, a Vodopić je najavio da će - kad konkurentska tvrtka završi promidžbu i povisi cijene - to učiniti i oni, ali će i dalje biti jeftiniji.

Vodopić je ustvrdio kako bi, po njihovim izračunima, na temelju analize troškova za automobil srednje klase, minimalna cijena prijevoza za udaljenost do pet kilometara trebala biti 31,60 kuna, a uz pretpostavljenu poduzetničku dobit od 20 posto 37,92 kune.

Pošto je pročitao priopćenje, Vodopić je rekao da je konferencija za novinare završena te mu novinari nisu mogli postaviti nijedno pitanje. (hina/metro-portal)

15.04.2010. 16:58:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh