« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
PRVE REAKCIJE

Osim Vesne Pusić, prvih pet kandidata zadovoljno izlaznim anketama

Hebrang je poručio da mu krojač već radi mjere za inauguracijsko odijelo, a Pusić da se moramo zamisliti nad slabim odazivom birača

(Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Milan Bandić

,

Vesna Pusić

,

Nadan Vidošević

,

Andrija Hebrang

,

Ivo Josipović

,

izlazne ankete

Okupljeni u izbornom stožeru SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ive Josipovića večeras su pljeskom popratili objavu rezultata izlaznih anketa, po kojima Josipović ulazi u drugi izborni krug s 32,7 posto glasova.

Direktor Josipovićeve kampanje Mirando Mrsić izjavio je kako je stožer SDP-ovog kandidata i očekivao rezultate kakvi su objavljeni prema izlaznim anketama. Zahvalio je svim biračima koji su glasali za Josipovića, a na pitanje koga od kandidata priželjkuje u drugom krugu, odgovorio je da su svi protukandidati primjereni u drugom krugu, te stoga i priželjkivani.

Josipovićev dolazak u stožer u Novinarskom domu očekuje se oko 21 sat, a prvo obraćanje okupljenima oko 21,50 sati.

Direktor kampanje predsjedničkog kandidata Milana Bandića, Duško Ljuština, kazao je večeras da prve izlazne ankete neće komentirati, ali da je Milan Bandić sigurno u drugom krugu i najveći pobjednik ovih izbora.

"Mala je izlaznost na izbore, građani su se zasitili stranačkih politika i okreću se ka nezavisnim kandidatima. Najveći pobjednik ovih izbora zasigurno je Milan Bandić", kazao je Ljuština.

Ustvrdio je i da ga dobar Hebrangov rezultat ne iznenađuje jer je to kandidat jake stranke i normalno je da ima jak razultat. Po njegovim riječima, Milan Bandić trenutno je kod kuće, a njegov dolazak u stožer, gdje je akreditirano 110 novinara, očekuje se oko 22 sata.

Osim Vesne Pusić, prvih pet kandidata zadovoljno rezultatom

I u stožeru Andrije Hebranga svi su zadovoljni i tvrde da kandidat HDZ-a ulazi u drugi krug.

Preko glasnogovornice HDZ-a Sunčane Glavak Hebrang je poručio kako je kod krojača koji mu "radi mjeru" za inauguracijsko odijelo. HDZ-ovci su optimistični ovakvim rezultatom jer tvrde kako u anketama uvijek imaju manje nego što pokažu rezultati, a čekaju se rezultati iz dijaspore za koje se smatra da su izuzetno povoljni za Hebranga.

''Mi smo i dalje optimistični s obzirom na ranije ankete, no za svaki komentar treba pričekati prve službene rezultate izbora'', izjavila je večeras glasnogovornica stožera nezavisnog kandidata Nadana Vidoševića Martina Sokač-Saraga komentirajući izlaznu ankete Nove TV i RTL-a po kojoj je Vidošević na četvrtom mjestu sa 11,6 posto.

Kaže i da su zadovoljni s tijekom kampanje jer su uveli novosti koje predstavljaju civilizacijski iskorak misleći pritom na to da su prvi izašli s imovinskom karticom kandidata te objavili izvore financiranja. Generalno ipak nisu zadovoljni jer je kampanja bila površna te je u njoj više bio važan vic od političke poruke.

HNS-ova predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić jedina se od svih kandidata već nalazi u svom izbornom stožeru, a izjavila je da je očekivala bolji rezultat te da će se vidjeti na kraju kakav će biti stvarni rezultat.

"Nije dobar rezultat što se drugog kruga tiče. Ne izgleda dobro, ali vidjet ćemo kad dobijemo konačne rezultate" komentirala je Pusić.

Napomenula je i da se svi moramo zamisliti nad izrazito niskim odazivom građana na ove izbore. (hina/metro-portal)

27.12.2009. 19:41:05
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Filip
    27.12.2009. 20:29
    Ništa od ovih vijesti ne iznenađuje one koji prate izbore vanstranački. u drugom krugu Bandić će potući Josipovića do nogu.sve unaprijed izrežirano i rekao bih već viđeno.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh