« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
IZLAZNE ANKETE

Josipović ide u drugi krug (32,7%), napeta borba između Bandića i Hebranga

Najveće iznenađenje izbora je dobar rezultat HDZ-a, dok je Vidošević prema izlaznim anketama podbacio

(Goran Mehkek / CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

Dragan Primorac

,

Vesna Pusić

,

Nadan Vidošević

,

Andrija Hebrang

,

predsjednički izbori

,

DIP

,

Ivo Josipović

,

izlazne ankete

Večeras u 19 sati zatvorena su birališta na kojima je oko nešto manje od 4,5 milijuna hrvatskih građana biralo trećeg hrvatskog predsjednika.

Prve izlazne ankete agencije Ipsos Puls objavila je Nova TV na kojima su se građani, ako su htjeli, izjasnili za koga su glasali.

Prema rezultatima ankete uvjerljivo vodi kandidat SDP-a Ivo Josipović sa 32,7 posto glasova, a drugi je nezavisni kandidat Milan Bandić sa 14,1 posto glasova.

No, Bandić nipošto nije siguran na drugom mjestu budući da HDZ-ov Andrija Hebrang ima 12,1 posto glasova, a Nadan Vidošević 11,6 posto glasova.

Važno je napomenuti da u izlazne ankete nije uključena dijaspora koja bi zbog ovako malih razlika sigurno mogla odlučiti tko će u drugi krug, pogotovo kad se zna da statistička pogreška iznosi tri posto.

Na petom je mjestu HNS-ova kandidatkinja Vesna Pusić sa 7,5 glasova, a iza nje su nezavisni kandidat Dragan Primorac (5,9%), IDS-ov Damir Kajin (4%) i Miroslav Tuđman (3,4%).

Josip Jurčević prema izlaznim anketama osvaja 2,6 posto glasova, Boris Mikšić 2,1 posto, Vesna Škare Ožbolt 1,6 posto glasova, a posljednji je Slavko Vukšić s 0,6 posto glasova.

DIP će prve službene privremene rezultate izbora objaviti u ponoć.

27.12.2009. 19:16:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh