« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
ATRIX

Osigurajte mobitel samo jednim dodirom

Motorola je proizvela ATRIX, prvi pametni mobitel koji posjeduje tehnologiju prepoznavanja otiska prsta, tako da ga može koristiti samo njegov pravi vlasnik

Fotografija vijesti
Više o

dodir

,

mobitel

,

atrix

Nakon kupnje ovog mobitela, vlasnik treba preko ekrana osjetljivog na dodir nekoliko puta prijeći svojim prstom, kako bi otisak bio zapamćen i kasnije korišten za identifikaciju. ATRIX se na tržištu prodaje kao najmoćniji mobitel na svijetu. Moguće ga je koristiti i kao laptop, kompjuter, satelitsku navigaciju i slično. To mu omogućava tzv. lapdock koji nalikuje tankom laptopu, ali koji nema kompjuterski procesor. Mobitel se spajanjem na lapdock može koristiti i kao laptop.

Osim ovog, postoji još jedan dock koji pretvara mobitel u kućni kompjuter. Pomoću ovog docka se mobitel spaja sa ekranom koristeći se i kablom. Nekoliko USB portova i bežična bluetooth veza omogućuju korištenje miša i tipkovnice.

ATRIX-ov softver Webtop omogućava da se kombinacija miša, tipkovnice, ekrana i mobitela koristi kao na kućnom kompjuteru. Mobitel ima i internet browsere koji se obično koriste na kompjuterima. Softver uključuje i entertainment centar kojim se upravlja infrared daljinskom kontrolom, a koja je u vezi sa dockom. Ovim je moguće mobitel spojiti sa HD televizorom ili zvučnicima, kako bi se gledali filmovi ili slušala muzika.

ATRIX ima dual-core procesor koji omogućuje brzo izvođenje operacija, dvije antene za simultani download i upload sa interneta, kao i veliku memoriju. "Identifikacija otiska prsta je najbolji način zaštite vašeg uređaja. Ovo je tip tehnologije koji nudi korisnicima novi vid sigurnosti naprednijih od svih do sada", objašnjava Jeremy Marks iz kompanije Spymaster, vodećeg profesionalnog opskrbljivača sigurnosne opreme.

Američki vlasnici ovog mobitela su impresionirani novom mogućnošću koja je značajna za njihovu sigurnost. "Svi mobiteli bi trebali imati ovaj vid sigurnosti. Ukucavanje šifre je dosadno i zamorno. Ja to ne radim i bio sam zabrinut zbog toga, ali sam napokon pronašao rješenje svog problema", rekao je jedan od vlasnika Motorole ATRIX. Stranica Techradar je ATRIX-u dodijelila četiri od pet zvjezdica.

05.05.2011. 12:40:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh