« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
TKO JE PUCAO?

Oružane snage nisu koristile silu protiv prosvjednika

Pristalice i egipatskog predsjednika nisu ubili protuvladine prosvjednike tijekom nasilja u Kairu, izjavio je egipatski potpredsjednik Omar Sulejman

Fotografija vijesti
Više o

Egipat

,

prosvjedi

,

Hosni Mubarak

,

žrtve

U interviewu za američki ABC News o pucnjevima na prosvjednike okupljene na trgu Tahrir u središu Kaira, Sulejman je izjavio: "Oni su se dobro ponašali. Nitko nije stradao od metka ispaljenog iz snajperskog oružja. Nemoguće. Oružane snage nisu koristile nikakvu silu protiv prosvjednika", prenosi Hina. 

U Egiptu su za petak najavljeni novi prosvjedi čiji je cilj natjerati predsjednika Hosnija Mubaraka da podnese ostavku, 10 dana od početka nasilja u zemlji. Organizatori današnjih prosvjeda nadaju se da će se masovnom okupljanju, kao i onom održanom 28. siječnja, odazvati milijun osoba. Prosvjedi bi trebali početi poslijepodne, nakon tjedne muslimanske molitve.

Egipatski ministar zdravstva Ahmed Samih Farid izjavio je u četvrtak da je u nasilnim sukobima vladinih pristaša i protivnika na središnjem Trgu Tahriru u Kairu ubijeno petero ljudi, a više od 800 je ranjeno.

04.02.2011. 09:44:33
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    prorok
    04.02.2011. 09:58
    Nadam se samo da vjerske vođe neće preuzeti vlast nad Egiptom.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh