« Seks
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
MA DA?

Orgazam je znak dobrog seksa? Ne baš...

U zanimljivom istraživanju sudjelovalo je 726 ispitanika, a znanstvenici su došli do zanimljivih zaključaka koji vam se neće svidjeti

Nije baš bilo najbolje...
Nije baš bilo najbolje... (Arhiva)
Više o

seks

,

orgazam

,

dobar seks

Loš seks je nešto što ste vjerojatno doživjeli, ali i pokušavate zaboraviti. Znate one trenutke kada ste previše umorni, pod stresom ili vam partner nije 100 posto privlačan.

Sada su istraživači identificirali ono što zovu "lošim orgazmom". U novoj studiji objavljenoj u časopisu Archives of Sexual Behavior opisali su "loš orgazam", ali i razloge koji dolaze do njega.

Pa što znači "loš orgazam"? To znači da osoba nije uživala, možda joj je čak bilo i neugodno i može imati "negativne utjecaje na odnose, seksualnost i/ili psihičko zdravlje" piše u istraživanju u kojem je sudjelovalo 726 ispitanika.

Autori novog izvješća fokusirali su se na razloge zašto osoba ne uživa u seksu iako ga je željela.

Jedan od razloga je zato što je pristala na seks kako se ne bi svađala, a zbog orgazma koji slijedi ne osjeća se dobro. 

Drugi razlog je što ljudi često osjećaju obvezu da moraju doživjeti orgazam. "Istraživanja su pokazala da ovakav pritisak može izazvati stres i/ili druge negativne posljedice", napisali su istraživači, a prenosi Health

"Na primjer, žene i muškarci često su izjavljivali da osjećaju obvezu kada se radi o orgazmu zbog pravednosti i ravnopravnosti među partnerima", piše dalje. Drugim riječima, kada postoji takav pritisak krajnji rezultat možda neće biti tako pozitivan.

Ostali razlozi za "loše orgazme" uključuju zdravstvene probleme koji ometaju seksualno zadovoljstvo. 

Ponekad je orgazam loš jer seks nije uključivao mentalnu vezu. "Orgazam je bio prirodni završetak, što sam brže došao do njega to će brže završiti. Ali nije bilo ugodno jer nisam bio mentalno angažiran", rekao je jedan od ispitanika.

Na kraju se može zaključiti da puno faktora može utjecati na to je li orgazam dobar ili loš, i bez obzira što ste ga doživjeli ne znači da ste uživali.

28.08.2020. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.08.2020. 10:25
    da znaci da jesex dobar bio
  2. avatar
    Cranberry
    29.08.2020. 11:43
    Nisam znala da postoji loš orgazam
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh