« Seks
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
STRPLJIVO

Orgazam grudi - kako ga postići?

Da biste ženu doveli do orgazma grudi potrebna joj je dugotrajna stimulacija - pritom štipanje, stiskanje i grickanje ne dolaze u obzir

Orgazam grudi - kako ga postići?
Orgazam grudi - kako ga postići? (Shutterstock)
Više o

seks

,

orgazam

,

grudi

,

sise

Orgazam grudi  može se doživjeti kao posljedica stimuliranja cijelih grudi ili samo bradavica. Do njega vas mogu dovesti i razne masažne tehnike koje potiču lučenje oksitocina. Levin Roy u članku koji se nalazi u prvom broju časopisa seksualnosti Sexual&Relationship Therapy objašnjava da se hormon ugode oksitocin u tijelu otpušta za vrijeme seksualne uzbuđenosti, za što postoje i znanstveni dokazi, tako da je prisutan i za vrijeme masiranja ženskih grudi.

Časopis Men's Health orgazam grudi predstavlja kroz istraživanje dr. Herberta Otta koji, osim otkrića da se ta vrsta orgazma događa kada je fokus uzbuđenja samo na grudima, uvjerava da se radi i o drugoj najčešćoj vrsti orgazma. Barry R. Komisaruk i ostali autori knjige The Orgasm Answer Guide otkrivaju da se do orgazma grudi dolazi u trenutku kada stimulacija tog dijela tijela utječe na nadraženost pojedinih neurona u predjelu hipotalamusa gdje se nalazi senzor za aktivaciju uzbuđenja genitalija. 

Što o orgazmu grudi kaže statistika?

Dr. Otto je testirao 213 dobrovoljki od kojih je 29 posto jednom ili više puta doživjelo orgazam grudi. Sudeći po istraživanju seksologa Marshalla Millera i Doriana Solota, njega je doživjelo samo 1 posto ženske populacije. Orgazam grudi doživjele su i neke trudnice ili majke koje doje. Brojne žene se za vrijeme dojenja najviše približe orgazmu grudi; osim toga lakše ga doživljavaju žene s manjim grudima nego one s velikim, poručuje Levin Roy. Stimulacija grudi, koja je preduvjet za orgazam grudi, kod većine ljudi jako utječe na uzbuđenost. 

Kako do orgazma grudi?

Ovaj orgazam ne postiže se tek tako; pripreme za njega su malo opsežnije. Malo koja žena će biti oduševljena nad grubim štipanjem i gnječenjem grudi, ali se niti jedna neće buniti oko nježnog ljubljenja, maženja i lizanja. To nije dovoljno raditi nekoliko sekundi - kako biste pobudili žensku seksualnu opuštenost potrebno ju je masirati i dražiti barem 20 minuta.

Žene na portalu Sex Kitten iz svojih iskustava preporučaju da se bradavice draže vrlo nježno jer grublji potezi izazivaju nelagodu i bol. Za žene je posebno uzbuđujuća masaža pri kojoj partner grudi obuhvati cijelim dlanovima i masira ih tako da svi prsti osim palca kružno masiraju bradavice. Pri masaži je pametno koristiti neko ulje; dodiri će biti ugodniji i intenzivniji. Možete pokušati stimulirati grudi i  perom. I na kraju, kako se preporuča u priručniku Secrets of Erotic Massage. nikako ne zaboravite ljubiti grudi.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr


28.09.2010. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh