« Seks
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
INTIMA

Feng shui za bolji seks

Spavaća soba treba biti mjesto potpunih užitaka, a kako biste u njoj osigurali savršenu klimu za to pomoći vam može nekoliko feng shui savjeta

Feng shui za bolji seks
Feng shui za bolji seks (Shutterstock)
Više o

seks

,

Feng shui

,

spavaća soba

Atmosfera u vašoj spavaćoj sobi izravno utječe na ljubavni i seksualni život. Otkrit ćemo vam sedam trikova feng shui savjetodavke Tess Whitehurst koji bi vam mogli pomoći da dovedete svoj intimni život na sasvim drugu razinu.

1. Slike i fotografije

Svatko tko se okrene i pogleda malo oko sebe i zamisli se vrlo brzo će zaključiti da vizualni doživljaji utječu na naše osjećaje i raspoloženje. Isto vrijedi i za spavaću sobu. Fotografije vaših roditelja sigurno ne pripadaju tu. Za svaku sliku koja je u spavaonici  zapitajte se budi li u vama romantične/erotične osjećaje ili ne. Primjeren izbor bi bio: Slike zagrljenog para ili romantična slika/fotografija vas i partnera koja će uzbuditi vaše osjećaje na pozitivan način. Djela slikara Gustava Klimta i Alphonsa Muche su vrlo raširena i odličan su dodatak spavaćoj sobi.

2. Tople boje

Tople i zemljane boje otvaraju srce i uspostavljaju emotivno povezivanje. Zato u feng shui spavaćoj sobi koristite boje kao što su: crvena, narančasta, žuta, terra cotta, zlatna i bež za posteljinu. Ukoliko se ne možete odvojiti od svoje snježno bijele posteljine, koristite tople boje za dodatne elemente spavaće sobe kao što su prekrivači ili ukrasna uzglavlja. Hladne boje poput plave i zelene mogu ohladiti strasti i osjećaje.

3. Ugodno na dodir

Prostirka od umjetnog krzna, plišani jastuk ili satenska plahta su bogati materijali koji su ugodni na dodir. Nježnost materijala će preuzeti vaše osjećaje i pomoći će vam da zaboravite naporan dan koji se može pretvoriti u vrlo ugodnu večer.

4. Osvjetljenje

Striptizete i plesačice u klubovima gotovo uvijek izgledaju poželjno i puteno. Ali nije uvijek slučaj da imaju savršena tijela. Tajna je u osvjetljenju. Svijeće i manje svjetiljke će baciti nježnu svjetlost na strateška mjesta kada u spavaćoj sobi dođe do strasti. Čak i lampice koje imate spremljene među božićnim nakitom mogu biti od koristi.

5. Spavaća soba nije radni prostor

Kao i u poslu, u spavaćoj sobi trebate biti usredotočeni na važne stvari. U krevetu su to intimnost, romantika i odmor - sve troje treba biti u harmoniji. Stvari koje vas podsjećaju na posao i koje nisu dio vaše intime jednostavno ne trebaju imati mjesta u vašoj spavaćoj sobi.

6. Afrodizijaci

Afrodizijaci nisu mit. Osim čokolade ili ananasa, u spavaću sobu donesite i eterična ulja. To nisu samo opuštajuća sredstva, već će i oživiti vaš seksualni život. Izbor je neograničen, početnici neka probaju s jasminom, vanilijom,  patchoulijem ili ylan-ylangom.

7. Spavaća soba je za dvoje 

Iako možda još uvijek ne dijelite spavaću sobu ni sa kim, postavite noćni ormarić i lampicu na obje strane kreveta. Ukoliko nema prostora za ormariće, pokušajte druge elemente jednakomjerno rasporediti na obje strane kreveta. To će uzbuditi osjećaj ravnopravnosti i poštovanja prema potencijalnom partneru, a ako niste u vezi, to je najbrži put da netko novi dođe u vaš krevet.

Izvor: Intimatemedicine.com.hr

20.09.2010. 08:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh