« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
PRVI DAN ŠKOLE

Oprez, vozači, prvašići kreću u školu

Škola će ipak započeti danas za najveći broj učenika u Hrvatskoj, jer su popustile vrućine pa samo par škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji počinje 10. rujna

Počinje nova školska godina
Počinje nova školska godina (Arhiva)
Više o

osnovna škola

,

prvašići

,

prvi dan škole

,

srednja škola

,

prvi razred

Danas je prvi dan škole za 516.841 učenika, od čega 335.457 učenika osnovnih i 181.384 učenika srednjih škola. Ceste će ponovno biti pune malih đaka s velikim torbama, tako da će i policija imati svoje patrole oko svih osnovnih škola kako bi prvi dan prošao u redu.

Od ove školske godine uvode se neke novine, poput e-matice za upis u srednje škole koja će zaživjeti oko polugodišta, s ciljem da u sljedećoj školskoj godini što više učenika upiše srednju školu, naročito oni koji zbog neinformiranosti to nisu radili u proteklim godinama.

Uz to, prestaje zaključivanje ocjena na polugodištu, što je izazvalo brojne kontroverze, pogotovo kod roditelja koji vjeruju da sada neće moći pratiti napredak svog djeteta kroz školsku godinu. Ovaj potez će vjerojatno izazvati puno više bure kako se školska godina bude približavala kraju, naročito kod osmaša koji planiraju upis u gimnaziju.

Sve u svemu, otvorite oči, prvašići su na cesti.

03.09.2012. 07:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh