« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SRAMOTA

Linićeve mjere bez učinka, ministarstva ruše proračun

Lista dužnika nije napravila ništa, a Linić nas je zadužio za dodatnih 1.2 milijarde kuna i platio svojim poreznicima odmor u Lav Meridienu

Linić skuplja lipe, a troši milijune
Linić skuplja lipe, a troši milijune (Arhiva)
Više o

Porezna uprava

,

porezni dug

,

lista dužnika

,

lista poreznih dužnika

,

porezni dužnici lista

S naslovnica portala vrište vijesti o tome kako je Slavko Linić napravio sjajan posao s objavom liste dužnika, genijalan potez samo što se ne nominira za Nobela za ekonomiju ... No, istovremeno se jako malim slovima piše od drugim stvarima.

Na primjer, u čistom PR priopćenju Porezne uprave stoji da je naplaćeno 54 milijuna kuna zaostalih poreza u kolovozu, a od toga je 299 dužnika otplatilo dug u cijelosti, a 655 djelomično. Ne treba biti genije za matematiku i ekonomiju da se shvati da su dug platili mali i eventualno srednji poduzetnici, dok najveći dužnici nisu imali ništa s tim.

Uz taj "uspjeh" od čak 7 milijuna eura, Linić nas je tijekom kolovoza zadužio kao državu za dodatnih 1.2 milijarde kuna, ministarstva su probila "štedljivi" proračun za 800 milijuna kuna, a službenici Porezne uprave išli na seminar o aktualnostima u poreznom sustavu u Split te prespavali u najluksuznijem hotel Lav za 65 tisuća kuna. Tko je tu lud?

04.09.2012. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh