« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
AND OSCAR GOES TO

Oprah dobila počasnog Oscara za osobit doprinos filmskoj industriji

Opri je uručen počasni Oscar za humanitarni rad na 3. svečanosti Governors Awards, koji američka Akademija dodjeljuje pred auditorijem i kamerama

Fotografija vijesti
Više o

Oscar

,

Oprah Winfrey

,

Američka akademija za filmsku znanost i umjetnost

,

talk show

Oprah Winfrey, popularna američka voditeljica talk-showa, glumica i producentica postala je vlasnica počasnog Oscara, kojeg joj je, na svečanosti u subotu navečer, dodijelila Američka filmska akademija, kao osobi od značajnog utjecaja na filmsku industriju, prenosi Hina.

Ove je godine, osim Winfrey, počasnog Oscara dobio glumac James Earl Jones te šminker Dick Smith. Opri je uručen počasni Oscar za humanitarni rad na 3. svečanosti Governors Awards, kojom se od 2009. obilježava sezona početka dodjele nagrada u Hollywoodu koje američka Akademija za filmsku umjetnost i znanost nagrade dodjeljuje pred auditorijem i pred kamerama.

Winfrey je, primajući nagradu, vidno uzbuđena izjavila kako je to "nevjerojatan trenutak za jednu crnkinju odraslu u siromašnoj obitelji u Mississippiju, uspijevši se uzdići se do položaja filmske zvijezde u Hollywoodu".

Slavnoj voditeljici i glumici, 1985. nominiranoj za Oscara za sporednu ulogu u Spielbergovu filmu Boja purpura, humanitarnu nagradu Jean Hersholt Humanitarian Award, uručila je mlada žena čije je školovanje pomogli Zaklada Winfrey. "Ovo je za mene nezamisliv trenutak. Svi tijekom života možemo nešto promijeniti, a ovdje smo da bismo pomogli jedni drugima", kazala je Winfrey, danas jedna od najbogatijih žena u SAD-u s bogatstvom koje se procjenjuje na 2,4 milijarde dolara.

Oscar za najbolja filmska ostvarenja za 2011. bit će dodijeljen na svečanosti koja će se održati 26. veljače u Los Angelesu.

13.11.2011. 17:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh