« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
LASKAVA NAGRADA

James Earl Jones dobio Oscara za životno djelo

"Duboko sam počašćen, silno zahvalan i potpuno osupnut. Ovo je mokri san svih glumaca", rekao je James Earl Jones

James Earl Jones, wikipedia
Više o

oscar za životno djelo

,

James Earl Jones

,

Conan

,

Darth Vader

Prvi Oscar sezone, nagrada za životno djelo, uručen je u subotu navečer slavnom američkom filmskom i kazališnom glumcu Jamesu Earlu Jonesu, javljaju američki mediji.

"Duboko sam počašćen, silno zahvalan i potpuno osupnut", rekao je 80-godišnji glumac primajući nagradu. "Ovo je mokri san svih glumaca", dodao je.

Svečanost u Kodakovom kazalištu u Los Angelesu bila je treća po redu otkako je američka Akademija za filmske znanosti i umjetnosti odlučila odvojiti dodjelu počasnih od redovnih Oscara.

Priznati kazališni glumac ovjenčan dvjema nagradama Tony, James Earl Jones nastupio je u više od 50 filmova. Godine 1971. bio je nominiran za Oscara za ulogu u filmu "Velika bijela nada". Glumio je u hitovima "Conanu", "Poljima snova", "Lovu na Crveni oktobar", "Patriotskim igrama". On je glas Dartha Vadera u serijalu "Zvjezdanih ratova".

Uz njega, počasnog Oscara primili su šminker Dick Smith, dobitnik Oscara za rad u filmu "Amadeusu" 1984. godine, koji je karijeru počeo 1945. i u Hollywoodu ga nazivaju "kumom make-upa", i poznata voditeljica Oprah Winfrey koja je nagrađena nagradom Jean Hersholt za humanitarni rad.

13.11.2011. 10:16:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh