« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
KOSOR PORUČILA

Oporba želi prikazati prosvjede kao izvanredno stanje

Premijerka je izjavila danas u Bratislavi kako nisu točne tvrdnje da je odbila doći u Hrvatski sabor na poziv opozicije i obratiti se zastupnicima vezano uz prosvjede u državi

Fotografija vijesti
Više o

Jadranka Kosor

,

prosvjedi

,

izvanredno stanje

,

oporba

"Nije točno, oporba kao u svakoj zemlji želi Vladu prikazati u negativnom svjetlu" rekla je Kosor nakon sastanka s predsjednicom Vlade Slovačke Ivetom Radičovom, zamoljena za komentar ocjena da je odbila doći u Sabor nakon poziva opozicije zbog situacije nemira te odbila reći termin novih izbora, prenosi Hina. 

U parlament, kaže Kosor, nije odbila doći nego je imala unaprijed dogovorene obveze. Dodala je i da oporba želi prikazati prosvjede kao izvanredno stanje, ali u Hrvatskoj to ne postoji. Potvrdila je da se vladajuća koalicija ne želi izjasniti o točnom datumu izbora. Kad ostvarimo povijesni cilj i završimo pregovore s Europskom unijom tada ćemo se dogovoriti o datumu izbora, istaknula je Kosor i dodala da u svakoj zemlji o datumu izbora odlučuju vladajući.

Istaknula je da bi izlazak na izbore u ovom trenutku značio zastoj pregovora. Govoreći o prosvjedima Kosor je objasnila da se oni događaju i u zemljama EU te da su odraz zrelosti, demokracije i društva. "Ne nasilju i ugrožavanju života i imovine, a prosvjedima da" rekla je Kosor. Dodala je da je najvažnije u ovom trenutku završiti pregovore, ojačati gospodarstvo i ne ugroziti turističku sezonu.

04.03.2011. 15:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sport
    04.03.2011. 15:32
    uh šta asm pametna
  2. avatar
    xena
    04.03.2011. 16:42
    ne razumijem. pa koga briga tko stoji iza prosvjeda. oporba svaki dan traži neko očitovanje premijerke oko izjave o 250 kuna. vlada ignorira prosvjede i optužuje oporbu. pa gdje ti ljudi žive? stanje u zemlji je grozno a oni se prepucavaju oko banalija.
  3. avatar
    xena
    04.03.2011. 16:56
    i da, oporbi bi bilo pametnija da se prestane ograđivati od svega što se događa (u stilu nismo krivi ni za što). samo se sramote. trebali su oni davno nešto poduzeti. inertniju oporbu od ove naše svijet nije vidio.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh