« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
FUJ!!

Opasne kemikalije u svakodnevnoj prehrani

Reći da je to što nam stavljaju u hranu odvratno je vrlo blag izraz, jer sve što ćete pročitati ima itekakav utjecaj na naše zdravlje

Visokofruktozni kukuruzni sirup ili HFCS je čisto zlo
Visokofruktozni kukuruzni sirup ili HFCS je čisto zlo (Arhiva)
Više o

HFCS

,

azodikarbonamid

,

plastične mikrogranule

,

bromirano ulje

,

visokofruktozni sirup

,

ljepilo za meso

Nezdrava hrana nije samo masno, prženo meso nepoznatog porijekla ili krumpirići koji su sve samo ne krumpiri. Proizvođači hrane u svom natjecanju tko će ponuditi jeftiniju hranu koja je ukusnija i stvara ovisnost prešli su sve granice dobrog ukusa i trpaju raznorazne opasne kemikalije nemilice u sve što je na policama trgovina.

Ne vjerujete? Idemo krenuti s kruhom, primjerice, u koji se stavlja azodikarbonamid, glavni sastojak madraca za napuhavanje i gumenih đonova cipela. Pronađen je u Subwayevim sendvičima, pecivima Starbucksa, Burger Kinga i McDonald'sa ... treba li još?

Riba i voda prepuni su plastičnih mikrogranula, onoga što nam inače stavljaju u paste za zube, tekuće sapune i ostale proizvode za osobnu higijenu, a sad su se ti plastični mikrokrevetići, manji od milimetra, počeli pronalaziti i u hrani. Otkud oni tamo? Iz polietilenskih pakiranja.

Bromirano biljno ulje zvuči odvratno, a kad znamo da brom izaziva neurološke probleme, šteti plodnosti, oštećuje razna tkiva i posebno je opasan za fetus. Običnom biljnom ulju dodaje se brom, pa se to sve zajedno stavlja u - gazirane sokove?! Smišljen je kako bi se napravila odjeća otporna na visoku temperaturu i vatru, a sad ga konzumirate svaki dan.

Zloglasni HFCS ili visokofruktozni kukuruzni sirup je, nakon što ga je Coca-Cola uvela 80-ih, postao pravi hit među proizvođačima hrane. Sastoji se od fruktoze, glukoze i 20 posto vode, a radi se od GMO kukuruza. Jeftin za proizvodnju, glumi alternativu šećeru, no uz to je konzervans i pojačivač okusa koji oštećuje jetru, izaziva pretilost i srčane problema te prestavlja put prema dijabetesu. Strava ...

Transglutaminaza ili ljepilo za meso zadnji je od nevjerojatnih izuma pohlepnih proizvođača. Ova kemikalija tako uspješno lijepi mesni otpad da ne možete prepoznati jedete li skupi, pravi biftek ili neko slijepljeno smeće. Vjerovali ili ne, trenutno ga sadrži 35 posto prehrambenih proizvoda - tofu, žitarice i većina mliječnih proizvoda.

Dobar tek?!

18.02.2014. 09:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh